Ponta, în Mexic: Un sistem de justiţie, presă liberă, lucruri care trebuie îmbunătăţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Pontaşi preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto FOTO Facebook
Premierul Victor Pontaşi preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto FOTO Facebook

Premierul Victor Ponta a efectuat o vizită de două zile în Mexic, unde a participat la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă, în cadrul căruia a vorbit despre lucrurile care ar trebui îmbunătăţite, printre ele fiind şi sistemul judiciar. Totodată, Ponta a avut o întrevedere şi cu preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto.

Am avut astăzi o întrevedere cu preşedintele mexican, Enrique Peńa Nieto, la Palatul Naţional din capitala Ciudad de Mexico, în marja Summit-ului Global pentru Guvernare Deschisă. Este prima vizită în Mexic la nivel de prim-ministru din ultimii 25 de ani! Avem responsabilitatea de a aprofunda relaţia strategică şi colaborarea bilaterală acum, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Mexic. Am încredere că putem beneficia împreună de oportunităţile comune pe care le avem în plan economic, educaţional, cultural, energetic şi IT!“, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Premierul  a participat şi la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă, ca răspuns la invitaţia adresată de preşedintele Statelor Unite Mexicane, Enrique Peña Nieto. În discursul susţinut la summit, Ponta a vorbit despre lucrurile care ar trebui îmbunătăţite în România, menţionând sistemul judiciar şi presa. „Vin dintr-o relativ nouă democraţie, sunt doar 25 de ani de când am schimbat regimul comunist cu unul democratic, o poveste de succes cu privire la statul de drept, dezvoltare economică, şi sunt doar 8 ani de când am aderat la Uniunea Europeană. Dar şi datorită faptului că suntem o relativ nouă democraţie şi stat membru al Uniunii Europene, ne străduim mult să atingem standardele democratice europene şi internaţionale cu privire la guvernare. O economie în rapidă dezvoltare, cu o creştere economică de 3, 8 în acest an, o rată foarte mică a şomajului, un sistem de justiţie, presă liberă, sunt lucruri de care suntem mândri, dar pe care trebuie să le îmbunătăţim“, a spus Ponta.

Vizita premierului ar fi trebuit să se încheie aseară, Ponta fiind aşteptat să ajungă la Negreşti Oaş, unde social-democraţiii decid sancţiunile pentru penalii din partid. Conducerea PSD se află la Negreşti Oaş astăzi şi mâine.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite