Ponta doreşte să vorbească cu reprezentanţii protestatarilor de la Universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO gov.ro
Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică, la Antena 3, că îşi doreşte să dialogheze şi cu reprezentanţii celor care se opun proiectului Roşia Montană, după ce a discutat cu minerii în favoarea acestuia, subliniind că „locul ideal într-o democraţie nu e nici închis în mină, nici pe stradă“ , ci în Parlament.

Întrebat dacă intenţionează să meargă să discute sau să „creeze posibilitatea unui dialog şi cu protestatarii din Piaţa Universităţii„, care sunt împotriva proiectului, Ponta a răspus afirmativ. „Categoric, da şi cred că asta e soluţia. Nu ştiu exact, pentru că nu s-au manifestat nişte lideri care să-i reprezinte pe cei din Piaţa Universităţii. Însă eu am vorbit de multe ori şi am participat la dezbateri legate de Roşia Montană. Da, cred că trebuie ascultaţi. Cred că locul ideal într-o democraţie nu e nici în mină închis, nici pe stradă, ci este într-un for de dezbateri. Şi Parlamentul României, aşa cum îl ceartă toată lumea, e cel care reprezintă până la urmă toate opţiunile politice„ , a declarat Victor Ponta.

El a spus că îi va contacta pe deputatul Remus Cernea şi pe preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“, Nicuşor Dan, ca aceştia să-şi argumenteze punctul de vedere împotriva proiectului.

„Vreau să vorbesc cu ei, vreau să discutăm despre ce altă variantă ar exista, ce facem cu oamenii de acolo. Da, îmi doresc foarte mult (dialog cu reprezentanţii celor care se opun proiectului - n.r.) şi nu cred că există o soluţie în care îi exclud pe unii sau pe alţii„ , a punctat premierul.

Ponta a mers duminică la Roşia Montană pentru a discuta cu cei 33 de mineri care se blocaseră de miercuri în subteran. Aceştia au ieşit la suprafaţă după ce au vorbit cu premierul, care le-a promis că membrii comisiei speciale care va fi constituită în Parlament vor veni şi ei la faţa locului.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite