Ponta, despre românul răpit în Burkina Faso: Îmi doresc la un moment dat să avem veşti bune. Să nu fim exagerat de optimişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta speră să primească veşti bune cu privire la răpirea românului Iulian Gherguţ în Burkina Faso, însă nu îndeamnă la optimism exagerat.

„Facem eforturi şi până nu avem lucruri clare prefer să nu comunicăm decât pe calea procedurală — celula de criză, MAE şi partenerii noştri. Îmi doresc şi sperăm la un moment dat să avem veşti bune, dar să nu fim exagerat de optimişti, nici pesimişti“, a spus Ponta.

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi critică pe actualul şef al statului, Klaus Iohannis, şi pe premierul Victor Ponta pentru pasivitatea cu care tratează răpirea românului Iulian Gherguţ în Burkina Faso.

„De aproape o lună, cetăţeanul român Iulian Gherguţ a fost răpit în Burkina Faso. Este drept că preşedintele ţării şi premierul îşi aduc aminte de acest lucru doar dacă sunt întrebaţi de presă. Şi pe acest fond, de cîteva zile în spaţiul public revine episodul răpirii ziariştilor din Irak. Aşa că, domnilor Ponta şi Iohannis, treziţi-vă şi puneţi în mişcare toată forţa instituţiilor statului. Dacă nu ştiţi, vă spun eu că este imposibil să nu avem resurse în Africa de Vest. Nu faceţi din Iulian Gherguţ simbolul neputinţei voastre şi a României, pentru că vor plăti români nevinovaţi, nu voi“, a scris Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Iulian Gherguţ, cetăţeanul român dispărut în Burkina Faso, a fost răpit probabil de o grupare tuaregă condusă de un apropiat al fostului preşedinte Blaise Compaoré şi afiliată organizaţiei teroriste Al-Qaida în Maghrebul Islamic, afirma un politician local, Etienne Traore, citat de cotidianul Le Pays

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite