Ponta, despre noul Cod Rutier: „Am ajuns la un acord cu ministrul Stroe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat luni, înainte de începerea şedinţei Uniunii Social Liberale, că a discutat cu ministrul de Interne Radu Stroe şi au ajuns la un acord în ce priveşte modificările aduse noului Cod Rutier.

“Am lucrat să îndreptăm ce era de îndreptat la Codul Rutier. Acum discutăm să vedem forma finală. În primul şi în primul rând am găsit şi am modificat în lege acea obligaţie a procurorului şi judecătorului de a-l lăsa să conducă pe cel care a comis o infracţiune. Mai pe româneşte, cel care a comis un accident să nu mai poată să conducă până se termină procesul. În  al doilea rînd, am găsit o soluţie privitoare la cei care nu plătesc amenzi, să nu li se suspende permisul până la 40 de zile, să li se suspende permisul până la plata amenzii. Poliţia nu poate suspenda permisul cuiva decât după ce verifică dacă după 30 de zile s-a plătit amenda”, a explicat Ponta. 

Totodată, el a arătat că noul Cod Rutier va alinia România la regulile europene în ce priveşte consumul de alcool. 

“Deci până la 0,2 la mie nu e nici măcar contravenţie, dar de la 0,5 în sus este infracţiune. Până la 0,2 la mie – vorbesc de omul obişnuit care stă la nuntă şi bea un pahar de vin – nu e nici măcar contravenţie, dar de la 0,2 la 0,5 e contravenţie şi de la 0,5 e infracţiune. Am lucrat împreună cu domnul Stroe pentru ca noul Cod să îşi atingă scopul, şi anume o siguranţă mai mare pe drumurile din România”, a arătat liderul Guvernului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite