Ponta, despre colaborarea cu Iohannis: „Oamenii se vor obişnui. Dacă timpul trece, PSD câştigă alegerile din 2016“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat joi, într-un interviu pentru „Jurnalul Naţional“, că doreşte rămânerea la guvernare şi colaborarea cu preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, el şi-a exprimat convingerea că, astfel, PSD ar putea câştiga alegerile parlamentare din 2016.

Întrebat cum au decurs primii paşi ai colaborării cu Klaus Iohannis, după tensiunile din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns că el, personal, a fost „mai puţin războinic“, aşadar nu are o problemă să lucreze cu preşedintele.

„Din prima zi am fost la domnia sa. « Domnule, a fost campania electorală... » Dacă mă gândesc la campaniile cu Traian Băsescu şi Mircea Geoană, a fost şi domnul Iohannis paşnic, şi eu la fel, mai mult staff-urile au fost războinice. Noi, mai puţin. E singura relaţie care poate face România să progreseze. Prin sistemul nostru constituţional, care e unul destul de prost din punctul ăsta de vedere, preşedintele cu prim-ministrul se încalecă destul de mult în zona executivă şi atunci ai varianta unui conflict continuu ori ai varianta în care amândoi trag în aceeaşi direcţie pe temele mari. A fost tema cu Apărare: foarte bine că preşdintele şi premierul au spus acelaşi lucru! Singurul mod de lucru e un tip de colaborare instituţională în care fiecare recunoaşte locul şi meritul celuilalt.

Am o relaţie absolut normală şi care dincolo de supărarea unora cred că în câteva luni, oamenii se vor obişnui cu normalitatea şi cu avantajele“, a explicat Ponta.

În ce priveşte rămânerea la guvernare, Ponta a pledat pentru menţinerea actualului Guvern şi a admis că, în opinia sa, PSD se va redresa astfel.

„Eu văd clar forfota din jur: « Să iasă Iohannis să-l certe pe Ponta, să-l dea jos pe Ponta, să vină PNL, să vină cutare! » Eu înţeleg această grabă. De ce? Pentru că scorul politic PSD contra PNL e scorul din primul tur: 40 la 30. Votul politic e ăla. Şi, dacă timpul trece, cred că vom câştiga alegerile în 2016. Vom fi pe primul loc. Agitaţia asta a unora cred că e un lucru rău.

Poate mulţi oameni au votat cu gândul să nu fie puterea într-un singur loc. Acelaşi lucru cred că e valabil şi pentru PNL. În al doilea rând, dacă vor să vină la guvernare cei care au fost în 2010-2011, am datoria să-i apăr pe oameni de cei care au tăiat pensiile, salariile. Cine era în 2011? Numai Bica era? Sau era tot Guvernul PDL? Deci, din punctul ăsta de vedere, chiar nu am de gând să spun: « hai, veniţi înapoi!» Îmi fac treaba ca prim-ministru, treaba mea este să conduc Guvernul “, a mai spus Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite