Ponta: În ce bază legală sună Băsescu procurorii ? Poate ştie CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO  Gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO  Gov.ro

Premierul Victor Ponta a refuzat să comenteze declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la achiziţia de terenuri în judeţul Călăraşi, pe motiv că Parlamentul este singurul îndreptăţit să iniţieze o comisie de anchetă.

Pe de altă parte, a vorbit despre conversaţia telefonică dintre preşedinte şi procurorul Lucian Papici şi a afirmat că nu cunoaşte baza legală în care Traian Băsescu îi sună pe procurori, dar a adăugat că poate va fi lămurit de Consiliul Superior al Magistraturii.

“L-am întrebat pe ministrul Justiţiei, şi probabil domnia sa va întreba în ce calitate sună preşedintele procurorii. Ministrul nu a ştiut să-mi spună, probabil că va întreba CSM-ul acre este natura relaţiilor legale şi constituţionale prin care preşedintele...L-a mai sunat pe procurorul general şi i-a cerut să îl ţină pe Papici în funcţie...totuşi, care sunt relaţiile instituţionale care dau această posibilitate preşedintelui ?”, a întrebat, retoric, Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu există nicio legătură între ancheta DNA şi achiziţia terenului din Călăraşi făcută de fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, el spunând că "plagiatorul Ponta rămâne un mare mincinos.

Traian Băsescu a precizat că nu l-a cunoscut niciodată pe procurorul Papici, însă miercuri i-a dat un telefon pentru a-i cere scuze pentru că “din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal”.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând:”Cazul Călăraşi”.

Presa a relatat recent că fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 300 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu menţionând că a consiliat-o la cumpărare.

Ioana Băsescu preciza joi că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280 de mii de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite