Politică de cumetrie. De ce îi cere Băsescu lui Boc să nu mai candideze la Primăria Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, i-a transmis lui Emil Boc, fostul său om de încredere, să facă un pas în spate şi să lase locul uni alt primar mai „entuziast“, spre exemplu Adrian Gurzău, liderul PMP Cluj. Doleanţa lui Băsescu are un puternic iz de cumetrie: în luna martie, Elena Udrea i-a botezat copilul lui Gurzău, iar printre invitaţi s-a numărat şi Traian Băsescu.

„Cred că în Cluj PMP are şansa să câştige alegerile locale. Nu este o competiţie uşoară, o spun eu ca prieten, ca om care îl apreciază foarte mult pe Emil Boc, care este un foarte bun om politic şi un bun primar, dar Clujul are nevoie de un primar foarte bun, nu de unul bun. La toţi ne vine rândul să predăm ştafeta unuia mai bun decât noi, iar prietenului meu Emil îi spun: dragă Emile, a venit timpul să predai ştafeta unuia şi mai bun ca tine şi mult mai entuziast. Toţi cei care deţinem funcţii de mulţi ani intrăm într-o rutină, poate Clujul are nevoie de mai multă fantezie, de tinereţe, de alte atracţii decât create de Boc. Acesta este mesajul pe care îl transmit prietenului meu, Emil Boc: hai să stăm amândoi un mandat, că nu este nicio nenorocire, ne mai odihnim după ce ne-am făcut treaba atâta timp împreună”, a spus Traian Băsescu, sâmbătă, la Cluj-Napoca, unde a participat la festivitatea de lansare a candidaţilor PMP Cluj.

Potrivit unor surse politice, relaţia dintre Traian Băsescu şi Emil Boc s-a răcit, după ce primarul Clujului a refuzat să plece din PNL (unde a ajuns automat în urma fuziunii PDL-PNL) şi să adere la PMP. În ciuda relaţiei distante pe care o are cu Alina Gorghiu şi cu Vasile Blaga, Emil Boc va fi candidatul PNL la alegerile locale şi are cele mai mari şanse să câştige un nou mandat de primar.

De partea cealaltă, Traian Băsescu va merge pe mâna lui Adrian Gurzău, liderul PMP Cluj şi un aproăpiat al Elenei Udrea. La începutul lunii martie, Elena Udrea i-a botezat copilul lui Adrian Gurzău, iar la slujbă a fost prezent chiar şi Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria.

La Primăria Capitalei, Traian Băsescu, cel care a întreţinut un suspans privind candiatura sa, a anunţat că a decis să nu intre în cursa electorală din 5 iunie, dar că îl susţine pe jurnalistul Robert Turcescu. „Dacă nu aş fi devenit suspect cu câteva zile înaintea începerii campaniei, cu certitudine aş fi candidat pentru funcţia de Primar General al Capitalei. M-a obligat să renunţ la candidatură pentru că o eventuală candidatură ar fi negat totţi cei zece ani de mandat şi ţin la ei. Am pledat pentru oameni curaţi în politică. Mi-aş fi dorit să canddiez. În primul rând, să continui proiectele pe care le-am început şi să fiu un ajutor pentru PMP. Candidatul nostru la Primăria Capitalei este Robert Turcescu, un om de presă de 22 de ani, este membu al partidului nostru de la începutul anului, un familist, cu doi copii. Deci îndeplineşte toate calităţile pentru a fi primar al Capitalei. Am apreciat faptul că a fost corect la un moment dat“, a anunţat Traian Băsescu,
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite