PNL cere demisia ministrului Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii cer demisia ministrului Transporturilor, Lucian Şova (foto). Foto: Inquam
Liberalii cer demisia ministrului Transporturilor, Lucian Şova (foto). Foto: Inquam

Preşedintele Comisie de Transporturi din Parlament, deputatul PNL, Lucian Bode, a declarat marţi că îl invită din nou în Comisie pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, pentru a îşi prezenta demisia din fruntea ministerului. Acesta a mai anunţat că, în caz contrar, PNL va depune o moţiune simplă împotriva lui.

Deputatul PNL Lucian Bode a anunţat marţi, după şedinţa Biroului Executiv, că îl va chema din nou în Comisia de Transporturi din Parlament pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, pentru a-şi depune mandatul de ministru, informează Mediafax.

„În şedinţa Biroului executiv de azi am luat în discuţie reacţiile autorităţilor române după scrisoarea doamnei comisar Corina Creţu, adresată celor doi miniştri Rovana Plumb şi Lucian Şova, respectiv doamnei Dăncilă. Îi solicit domnului Şova să se întoarcă la comisie unde va fi respectat nu aşa cum respectă el membrii comisiei şi să îşi depună mandatul din fruntea ministerului Transporturilor, iar dacă nu va răspunde solicitărilor noastre, PNL a decis să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor”', a declarat Lucian Bode.

O primă invitaţie în comisie a fost deja refuzată de Lucian Şova, motivul fiind o vizită a sa în Germania. Cu toate acestea, ministrul Transporturilor ar fi precizat că toate informaţiile cerute de comisie se regăsesc pe site-ul Ministerului.

„Ministrul Transporturilor a invitat la minister principalii antreprenori în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură, respectiv feroviare. Nu ştim public ce anume a discutat şi care sunt concluziile respectivei întâlniri. În aceste condiţii am decis să îl invităm pe domnul ministru Şova la comisie să dea explicaţii cu privire la concluziile intâlnirii avute marţea trecuta la minister pentru, miercuri, 23 mai. Domnul Şova ne-a transmis că apreciează interesul nostru pentru acest subiect şi să consultăm pagina de internet a Ministerului Transporturilor unde vom găsi informaţii cu privire la gradul de absorbţie al fondurilor europene în ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor”, a mai precizat preşedintele Comisie de Transporturi din Camera Deputaţilor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite