PNL, ALDE şi PSD îşi aruncă acuzaţii pe Facebook pe tema alegerii primarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea, despărţiţi de legea electorală
Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea, despărţiţi de legea electorală

PNL, ALDE şi PSD şi-au aruncat, duminică, cuvinte grele pe Facebook pe tema revenirii la alegerea primarilor în două tururi, PNL acuzând UNPR şi ALDE că suferă de sindromul Stockholm, iar ALDE replicând că Alina Gorghiu este victima afectată de acest sindrom în relaţia cu fostul PDL.

Disputele au fost deschise de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a criticat, duminică dimineaţă, "coaliţia împotriva electoratului care începe să se prefigureze''.

''Votul într-un singur tur favorizează partidele mari precum PNL şi PSD şi le defavorizează pe celelalte. Este de neînţeles de ce ALDE şi UNPR, profund dezavantajate de acest sistem de vot, preferă să rămână captive intereselor electorale ale PSD. Ori suferă de sindromul Stockholm şi nu se pot elibera, ori colaborează conştient la propria dispariţie de pe scena politică. Susţinerea votului în două tururi ar fi fost o bună oportunitate pentru a arăta că au coloană vertebrală. Mă îndoiesc că o vor face. Este, până la urmă, dreptul lor de a rămâne, până la eşecul electoral, PSD 2 şi PSD 3'', a scris pe Facebook Gorghiu.

Cât despre PSD, acesta pierde mai mult prin menţinerea votului într-un singur tur decât prin schimbarea sistemului de alegere a primarilor, a susţinut liderul PNL. ''La fel ca în multe alte cazuri, PSD tratează electoratul drept duşman, iar acest lucru i-a fost fatal de fiecare dată. Boicotarea alegerilor locale de către PSD, în cazul revenirii la votul în două tururi, e o afirmaţie pentru consum extern, pentru socialiştii europeni. Nu poate fi luată în serios iar primii care n-o iau în serios sunt chiar primarii PSD'', a arătat copreşedintele PNL.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a replicat că ''plictisită de cât aşteaptă pe la uşile din Statele Unite, Alina Gorghiu pare macinată de opţiunile si orientările ALDE''. ''Cred că aş greşi dacă m-aş grăbi şi aş spune că şi ea suferă de sindromul Stockholm, în care ea este victima şi ALDE răpitorul. Nu! Ştiu exact că PD-L este de fapt cel faţă de care doamna Gorghiu devine captivă şi cu al cărui comportament se identifică din ce în ce mai mult!'', a postat fostul ministru pe Facebook, alături de o imagine cu mesajul "Keep calm and get serious".

''La momentul demisiei guvernului, cei care au votat alături de PSD (deci şi pentru interesele electorale ale acestuia) au fost chiar cei din PNL (sau PDL2). Îmi cer scuze şi în numele doamnei Gorghiu faţă de cei care suferă de sindromul Stockholm, în special faţă de mulţi copii aflaţi, din păcate, în această situaţie regretabilă pentru faptul că se foloseşte suferinţa lor în dispute politice. Aşa înţeleg unii să contribuie la schimbarea clasei politice", a continuat el.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut şi el un mesaj pentru PNL. ''Victoria PNL în alegeri, atât de sigură anul trecut, acum nu mai pare atât de aproape. Aşa încep să se strecoare îndoiala şi frica. Frica pe care o simţi atunci când începi să pierzi controlul. Care te împinge să faci orice, inclusiv să uiţi ce ai susţinut şi ai votat. Şi că ai avut preşedintele Comisiei de Cod Electoral. Să încalci principiul fundamental al stabilităţii legislative (vezi Constituţia, art.1, alin.5) şi să încerci să schimbi regulile în timpul competiţiei electorale. E clar, dragi prieteni, că pe liderii PNL (mulţi cu stagii vechi în fostul PDL) i-a cuprins în aceste zile o FRICĂ teribilă că vor pierde alegerile'', a scris Zgonea.

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni cu partidele luni dimineaţă, la Vila Lac 1, pentru a discuta pe tema propunerii PNL privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite