„Petrică şi lupul”. Dacian Cioloş a anunţat încă o dată înfiinţarea noului partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş anunţă, din nou, apariţia noului său partid. Foto: Inquam.
Dacian Cioloş anunţă, din nou, apariţia noului său partid. Foto: Inquam.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, miercuri, la Cluj, că în cel mult două săptămâni va fi depus dosarul de înscriere a unui partid politic, partid care va participa şi la alegerile europarlamentare. Atât Cioloş, cât şi alţi colegi care i s-au alăturat proiectului, au mai anunţat anterior apariţia noului partid format din mişcarea civică Platforma România 100.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, miercuri, încă o dată, apariţia noului său partid, fără a preciza numele acestuia. La mai bine de un an de la încheierea perioadei de guvernare, atât Cioloş cât şi colegii tehnocraţi care i s-au alăturat în noul proiect au vorbit despre înfiinţarea unui nou partid de mai multe ori.

"Am început cu Platforma România 100 ca o mişcare civică, vom continua cu o mişcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două, vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid, care îşi propune să ducă energia asta şi în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mişcare civică, şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil", a declarat Dacian Cioloş.

Fostul premier a mai precizat că la programul viitorului partid se lucrează de un an şi că intenţionează să participe la următoarele alegeri, primele fiind cele europarlamentare.

"Am început cu Platforma România 100 ca o mişcare civică, vom continua cu o mişcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid, care îşi propune să ducă energia asta şi în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mişcare civică, şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil", a declarat Dacian Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite