Ovidiu Raeţchi: PSD are tendinţe autoritariste tot mai evidente. Ai voie să furi ca politician, dar nu este permis să te manifeşti civic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi  FOTO Florin Suler
Ovidiu Raeţchi  FOTO Florin Suler

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a criticat proiectul de lege iniţiat de PSD prin care poate fi pedepsită cu închisoarea „întreprinderea de acţiuni” pentru „schimbarea ordinii constituţionale sau împiedicarea exercitării puterii de stat”, care, practic, vizează orice formă de protest. Raecţhi susţine că PSD tinde să devină un partid cu tendinţe autoritariste.

Proiectul de lege iniţiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru este criticat de deputatul liberal Ovidiu Raecţhi, care-l vede ca pe un atac început de PSD la adresa manifestaţiilor civice. „Cea mai recentă invenţie legislativă a PSD, care propune să se pedepsească cu închisoarea „întreprinderea de acţiuni” pentru „schimbarea ordinii constituţionale sau împiedicarea exercitării puterii de stat” este un nou atac pe care partidul condus de Liviu Dragnea îl lansează asupra manifestărilor civice”, arată Raeţchi.

Liberalul a accentuat şi faptul că, în timp ce social democraţii caută să elimene pedeapsa cu închisoarea pentru fapte de corupţie, nu se feresc să impună această pedeapsă pentru proteste. Cu alte cuvinte, conform proiectului de lege, „ai voie să furi ca politician, dar nu este permis să te manifeşti civic”, reiese din comunicatul remis de cei de la PNL.

Nu în utltimul rând, potrivit comunicatului, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a solicitat PSD retragerea proiectului de lege „profund neconstituţional” care sancţionează protestele: „Este evident că pentru PSD este imposibil să nu găsească noi şi noi pretexte de a amenda Codul Penal după bunul plac. Singura soluţie acceptabilă este aceea ca partidul condus de Liviu Dragnea să retragă proiectul de lege care sancţionează protestele. Un proiect profund neconstituţional, în condiţiile în care acesta încalcă dreptul la liberă exprimare şi la libertatea întrunirilor, dar deloc surprinzător pentru Liviu Dragnea, un lider care depune plângeri penale împotriva jurnaliştilor şi iniţiator al proiectului de lege privind defăimarea socială. PSD nu înţelege ABC-ul democraţiei de mai bine de 27 de ani şi trebuie sancţionat ca atare de fiecare dată când îşi arată adevărata culoare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite