Adevărul Live. Răzvan Mironescu: Mi s-a spus de la obraz: dar un pix nu ne daţi, un mic nu mâncăm şi noi? Florescu a dat sacoşe. O să facă puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, Răzvan Mironescu, a discutat, la Adevărul Live, îdespre şansele sale de a învinge pe 5 iunie candidatul PSD, Gabriel Mutu.

Principalele declaraţii:

Începând cu 29 aprilie, Ştefan Florescu  s-a mai ales cu un dosar penal de corupere de alegători. Am constatat că în pofida rezultatelor din sondaje, unde oamenii insistă pentru cinste şi oenstitate, pe stradă, oamenii nu pun această virtute în capul listei cerinţelor pe care le au de la un viitor primar. Prima este prezenţa printre oameni. Acesta este unul dintre atributele unui primar. Nu se poate să avem un primar performant fără sprijin politic. Bucureştiul este capitala ţării. Opţiunea cetăţenilor, dincolo de orice calitate, trebuie să se îndrepte către un om cu sprijin politic. Apoi trebuie să vezi ce partid, care şi-a asumat criterii de integritate. Ştefan Florescu este un personaj din groapa de gunoi, prieten cu răposatul Fane Spoitoru. Eu nu m-aş simţi bine într-un partid în care preşedintele este condamnat penal definitiv. Este un conflict de logică pe care oamenii nu l-au sesizat.

Mi s-a spus de la obraz: dar un pix nu ne daţi, un mic nu mâncăm şi noi? Le-am spus că nu permite legea. Florescu a dat sacoşe. O să facă puşcărie sau nu.

Cum este să faceţi campanie după Rareş Mănescu, care a fost un prima invizibil?

Este greu pentru că gradul de nemulţumire este foarte mare. Primăria a avut grave deficienţe de comunicare. Lucrurile care s-au făcut nu au fost comunicate.

Dacă pierdeţi, veţi mai încerca peste patru ani?

Dacă pierd acum, nu voi mai dori să intru în admnistraţia locală. Voi încerca să-mi păstrez statutul de parlamentar. Am competenţe tehnice şi am treabă de făcut în zona de comisie parlamentară şi fonduri europene.

Câte blocuri s-au reabilitat?

1500 de blocuri ar mai trebui reabilitate. A fost un program de reabilitare început în 2011, care a secat bugetul Sectorului 6. S-a terminat anul trecut.

Când spui Sectorul 6, spui lucrări la metrou.

Metroul este o lucrare exclusivă în mâna Ministerului Transporturilor. Lucrările în zona Valea Ialomiţiei sutn avansate şi se vede cum şoseaua îşi va recăpăta aspectul. S-a adus pământ vegetal. La sfârşitul lui septembrie ar trebui să se vadă circulaţia reluată.

Ce şanse sunt să formaţi o majoritate la Consiliul Local?

PNL are şanse să facă majoritate în Consiliul Local dacă voi fi ales primar. Mă refer la PMP, la ALDE, chiar dacă e mai mult de stânga, independenţi. Oamenii îmi spun că nu am văzut primarul pe stradă timp de patru ani, dar nici pe consilieri. Le voi da zone consilierilor de care să se ocupe.

Câţi bani aţi cheltuit în această campanie?

Am cheltuit 102 mii de lei. Din donaţiile de la partid, 50.000 de lei. Legea a fost restrictivă privind mijloacele de comunicare. Legea trebuie amendată. Nu poţi face o campanie reală în 30 de zile. Ori facem o lege a campanie electorale şi extindem, ori facem o lege care să fie compatibilă cu cea dinainte de campania electorală, când poţi face orice. Am cumpărat pagini, articole, într-un supliment pentru Sectorul 6, pe online şi pe tipărituri.

De cât timp mai aveaţi nevoi?

De la 1 ianuarie. Cred că lucrurile ar fi stat altfel. Aici a greşit partidul şi sunt şi probleme legate de lege. Decizia partidului ar fi trebuit să fie luată mai devreme, mai ales în condiţiile adupra unui singur tur. Dacă erau două tururi, lucrurile ar fi stat altfel. Noi, parlamentarii, ştim de ce s-a ajuns la un singur tur. Tot ce sper este că, după alegerile parlamentare, se va schimba această situaţie.

Dacă va pierde Cătălin Predoiu, cine îşi va asuma?

Locuitorii care au votat ce au votat. Nu vreau să dau vina pe Nicuşor Dan. A arătat că nu se ridică la nivelul competiţiei în care a intrat. Dacă ar fi înţeles-o, ar fi acceptat propunerea  lui Cătălin Predoiu. Politic, noi vom rămâne cu regretul că nu amd esemnat candidatul mai devreme şi vom rămâne cu regretul că nu am reuit să coagulăm forţele de dreapta.

Se impune un Congres în vară?

Nu sunt eu în măsură să decid. Se impune o analiză şi o startegie pentru alegerile parlamentare. Nu ştiu ce ar putea să aducă nou un Congres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite