Oprescu: „În Centrul Vechi face curat Prigoană, ce s-o mai frecăm atâta?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu nu foloseşte tot timpul un limbaj elevat
Sorin Oprescu nu foloseşte tot timpul un limbaj elevat

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat astăzi că în Centrul Vechi curăţenia este făcută de firmele lui Silviu Prigoană, el adăugând: „Ce s-o mai frecăm atâta?“

Solicitat să comenteze acuzele aduse de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care spunea că în Centru Vechi nu se face curăţenie bine, Oprescu a răspuns: „Şi eu am monitorizarea actului de curăţenie. Să le arăt eu ce e în sectoare întâi şi după aceea să-mi povestească mie că nu se face. Acolo dânsul are responsabilitatea de a monitoriza şi el curăţenia, că se face cu firmele de la Sectorul 3. Prigoană face acolo curat, ce s-o mai frecăm atâta?“.

Oprescu a arătat că a prezentat în Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor, referitor la Legea salubrizării, punctul său de vedere legat de dezvoltarea unitară a oraşului.

„De fapt, problema de fond este următoarea: aceea de a se dori să se transforme unităţile, subdivizunile Bucureştiului în unităţi administrativ-teritoriale. În condiţiile astea nu văd care să mai fie rolul Primăriei Generale. Dar în condiţiile astea dispare şi monitorizarea şi controlul dezvoltării oraşului. Este un început, vreau să spun, asta nu o stabileşte decât Legea administrraţiei, ceea ce mă îndoiesc că logica ar putea să ducă...“, a spus Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, cheltuielile pentru curăţenie sunt foarte mari, ajungând, în medie, la suma de 22,5 milioane de euro pe an pentru fiecare sector.

Replica lui Negoiţă

Întrebat dacă se poate spune că primarii de sector i-au declarat război lui Sorin Oprescu, având în vedere şi faptul că i-a reproşat acestuia că în Centrul vechi nu este curăţenie, Negoiţă a precizat: „Nu încercaţi să creaţi impresia că există vreun conflict“.

„Primarul general este de o seamă cu tatăl meu. Eu îl respect foarte mult. Nu există niciun conflict, ci ne dorim toţi deopotrivă să găsim cea mai bună variantă şi căile cele mai bune astfel încât cetăţeanul bucureştean să beneficieze de cele mai bune servicii“, a adăugat edilul Sectorului 3.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite