Oficial. Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei. Ce decizii controversate a luat ca ministru de-a lungul timpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu. FOTO Eduard Enea
Ecaterina Andronescu. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire al Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei. Andronescu se află la al patrulea mandat în fruntea acestui minister.

La trei zile de când Liviu Dragnea a anunţat că Ecaterina Andronescu va fi noul ministru al Educaţiei, senatorul PSD  primeşte şi acceptarea oficială din partea preşedintelui Klaus Iohannis, acesta semnând decretul de numire.

Iniţial, şeful statului subliniase că îi trebuie mai mult timp să se gândească dacă să accepte sau nu propunerea pentru funcţia de ministru al Educaţiei, în condiţiile în care în urmă cu câteva săptămâni Andronescu era unul dintre principalii critici ai lui Liviu Dragnea, adică omul care a pus acum piciorul în prag pentru nominalizarea ei. 

De numele Ecaterinei Andronescu se leagă desfiinţarea şcolilor de arte şi meserii, cu toate că acestea fuseseră înfiinţate tot într-un mandat al ei. 

Tot în perioada unui mandat al ei s-a luat decizia prin care gradul de dificultate al subiectelor de Bacalaureat a fost modificat, fiind date subiecte mai uşoare. 

Ecaterina Andronescu a mai condus Ministerul Educaţiei în perioada 2000-2003, 2008-2009 şi iulie-decembrie 2012. 

Citeşte aici biografia completă a Ecaterinei Andronescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite