Noul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a depus jurământul. Traian Băsescu: „Principalul dvs obiectiv este un MCV favorabil. Cu şampania, rămâne ca la Guvernul Boc, nu avem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Cazanciuc îi succede Monei Pivniceru în fruntea Ministerului Justiţiei FOTO Mediafax
Robert Cazanciuc îi succede Monei Pivniceru în fruntea Ministerului Justiţiei FOTO Mediafax

Robert Cazanciuc, noul ministru al Justiţiei, a fost învestit în funcţie, astăzi, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis noului ministru al Justiţiei că principalul său obiectiv este un raport MCV favorabil, care să permită intrarea României în Schengen în luna decembrie.

Iată cele mai importante declaraţii:

Traian Băsescu:

Domnule ministru, încep prin a vă dori succes. Sunt convins că nu aveţi niciun dubiu că principalul dvs obiectiv este un MCV favorabil, care să ne permită intrarea în Schengen în luna decembrie. Însă, prea puţine din observaţiile negative din MCV ţin de ministrul Justiţşiei. Cele mai multe ţin de politicieni, dar dvs veţi fi responsabil, că aşa-i la noi.

Pentru primele două luni ale anului este pentru prima dată când avem un sold al comerţului pozitiv, cred că pentru prima dată de la Revoluţie, reuşim să reducem deficitul de cont curent.

Avem o estimare de creştere de 1, 7% pentru anul viitor, dar aş face nişte atenţionări. Este nevoie de accelerarea absorbţiei fondurilor UE şi mi se pare foarte important să ţinem cont de faptul că noul exerciţiu bugetare al UE începe la 1 ianuarie 2014.

Mulţumesc premierului, preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru prezenţa la eveniment. Cu şampania, rămâne ca la Guvernul Boc, nu avem.

Premierul Victor Ponta, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au fost prezenţi la depunerea jurământului noului ministru al Justiţiei. „Sunt obligat conform Constituţiei şi este o obligaţie morală a mea, ca preşedinte al Camerei, să fiu prezent la depunerea jurământului unui ministru“, a declarat Zgonea.

De la data de 15 aprilie, Robert Cazanciuc este eliberat din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Preşedintele Traian Băsescu, dând mâna cu noul ministrul al Justiţiei, Robert Cazanciuc FOTO Mediafax

Traian Băsescu
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite