Nou scandal în Parlament. Tomac a părăsit şedinţa Birourilor Permanente: Tăriceanu vrea să transforme Parlamentul în unitate militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac. FOTO Eduard Enea
Eugen Tomac. FOTO Eduard Enea

Liderul PMP Eugen Tomac a părăsit, joi, şedinţa Birourilor Permanente reunite, acuzându-l pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că vrea să transforme Parlamentul în unitate militară şi spune că acest lucru arată atitudinea dictatorială a actualei puteri.

„Domnul Tăriceanu propune ca BPR să mandateze Secretariatul general să ia măsuri extrem de severe în ce priveşte accesul în instituţie. (...) Avem nevoie de o instituţie liberă, nu vreau să se transforme în unitate militară”, a afirmat Eugen Tomac, potrivit News.ro.

Liderul PMP a spus că preşedintele Senatului cere ”măsuri excesive, care arată atitudinea dictatorială a actualei puteri”. Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat, joi, referitor la protestul care a avut loc miercuri pe holurile Parlamentului, că este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat, iar problema va fi discutată în şedinţa Biroului Permanent reunit, afirmând că nu crede că ne aflăm sub asediu şi să nu poată parlamentarii lucra normal în şedinţe. El spune că regulamentele trebuie modificate.

Câţiva protestatari  s-au aflat miercuri pe holul de la plenul reunit al Parlamentului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă şi au strigat împotriva PSD, alui Liviu Dragnea şi a Guvernului, ei aşezându-se pe jos, pentru a nu fi evacuaţi de către agenţii de pază. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite