Nicuşor Dan exclude ruperea USR. Ce spune despre legea amnistiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele USR, Nicuşor Dan. FOTO Mediafax
Preşedintele USR, Nicuşor Dan. FOTO Mediafax

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, exclude ruperea partidului, afirmând că la reuniunea de la Sibiu a participat şi vicepreşedintele Clotilde Armand, unul dintre politicienii care, în ultimul timp, a avut unele păreri contrare liniei partidului. De asemenea, acesta a precizat că va candida pentru şefia USR la Congresul din această primăvară.

„Singura noastră şansă este să continuăm împreună", a declarat duminică, Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă. Totodată, întrebat dacă este posibilă o rupere a USR, Nicuşor Dan a răspuns negativ. Cu toate acestea, unii reprezentanţi ai partidului au criticat-o pe pe Clotilde Armand pentru declaraţiile sale care nu respectau linia partidului, potrivit unor surse politice. 

Liderul USR a declarat că primul congres al partidului va avea loc la Cluj-Napoca, „fie în martie, fie în mai“, data exactă urmând să fie stabilită până la sfârşitul acestei luni, iar el „fără îndoială” va candida pentru funcţia de preşedinte.

„S-a discutat cea mai echitabilă normă de reprezentare la congres pentru că deja suntem prea mari pentru a face o adunare generală şi s-a discutat foarte mult despre îmbunătăţirile pe care trebuie să le aducem la Statut”, a mai spus Nicuşor Dan.

Totodată, liderul USR  a declarat că partidul nu a fost ajutat de Serviciul Român de Informaţii (SRI), aş acum afirmase Alina Mungiu-Pippidi şi a anunţat că o va da în judecată pe aceasta.

Preşedintele USR şi-a exprimat optismul că vor exista „proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei”, întrucât există „în societate un instinct puternic pentru statul de drept”. „Cred că ecuaţia este mai complexă. Cred că există o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală. Mi-e teamă că o vom avea. Ca rezultat al acestei presiuni, un atac la DNA, la ANI e parte din strategia PSD-ALDE pentru următorii ani“, a declarat Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite