Ne îndreptăm spre grecizarea României?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi în ultimele zile de pseudo-activitate în Parlamentul României, aleşii şi-au întors, în fine, faţa către popor. Au avut un puseu, chiar o criză de conştiinţă. Şi-au dat seama că prea multe şi-au făcut cadou doar lor, totul fiind plătit din bani publici.

Drept pentru care s-au gândit să mai arunce câte ceva, o ciozvârtă şi celor ce au făcut acum patru ani imensa greşeală de a le acorda votul lor.

Aşa că au tot inventat legi în care aruncă cu pomeni peste alegători, doar-doar aceştia îşi vor repeta greşeala şi pe 11 decembrie.

Tonul a fost dat de PSD, de liderul cu condicuţă pe nume Liviu Dragnea, alias conul Leonida ot Teleorman. Care s-a gândit că tare bine ar fi să nu mai plătească niminea bir. Cum însă nu pot fi anulate dintr-un singur condei toate impozitele şi taxele pe care le plătesc românii căci dacă ar fi să fie aşa nu ar mai avea ei, parlamentarii, de unde să îşi ia babanele salarii şi pensii auto-acordate, Leonida din Alexandria a fost modest şi cumpătat.

Om cu scaun la cap, măcinat intens de grija ţării şi a celor ce l-au ales pe el ca şi pe ceilalţi briganzi nu doar din PSD în Parlamentul României, Liviu Dragnea s-a mulţumit să solicite anularea a doar 102 taxe. Legea iniţiată de el şi de PSD a fost frăţeşte votată şi de PNL care e de acord cu ea şi totuşi nu e. Aşa după cum s-a străduit să ne explice dialectic şi transpirând abundent pe la teve comandanta de unitate de pionieri Alina Gorghiu.  

Fiindcă legea electorală le interzice candidaţilor ca în campania  ce vine să mai împartă, precum odinioară, cetăţenilor turmentaţi pachete de făină şi de unt, pixuri, termometre, pui grill, găleţi învelite în tricolor şi alte mici nimicuri, pesediştii care nu vor cu nici un chip să piardă alegerile legislative s-au mobilizat şi prin feluritele comisii din Parlament au propus o ploaie de măriri salariale. Unii dintre cetăţeni urmează să ia bani mai mulţi chiar înainte de alegeri, alţii doar după vot, cu începere din data de 1 ianuarie. Şi cum sunt mari iubitori de profesori şi de medici, membrii PSD, bezmetici plimbăreţi prin Parlamentul României, au început cu ei, făgăduindu-le creşteri salariale lunare, în medie cu 15%. Vor urma scăderi de TVA, alte facilităţi fiscale. Ce mai, România va deveni Raiul pe Pământ, nu alta!

Puţin contează că pentru aceste noi pomeni electorale nu sunt indicate sursele de finanţare. Precum Ceauşescu odinioară, oamenii lui Dragnea au edictat că din vocabularul unui pesedist trebuie eliminată sintagma nu se poate!

Sigur că se poate să li se dea mai mult şi doctorilor (lor le-a mai promis câte ceva şi sus-numita Alinuţă), şi profesorilor, şi angajaţilor de la Casa Naţională de Asiguri de Sănătate. Numai că acest mai mult presupune costuri. Şi nu minore. Nici mai mult, nici mai puţin decât 4, 85 miliarde. Aceasta însemnând fie creşterea deficitului bugetar, fie anularea oricărei investiţii, fie impozite şi taxe. Dacă nu cumva chiar toate aceste trei rele împreună. Unii economişti merg cu previziunile sumbre chiar mai departe socotind că în acest chip se pregătesc premisele pentru grecizarea României.

Lui Liviu Dragnea şi alor săi puţin le pasă de toate acestea. Ei vor doar voturi, vor locuri cât mai multe în Parlament şi îşi doresc să fie iarăşi la guvernare. Aşa că umblăm la puşculiţă!

Şi ca să fim bine păziţi, înfiinţăm şi o Gardă Naţională, la iniţiativa aviatorului politic Eugen Nicolicea, azi şi el în PSD, loc unde joacă rolul lui jupân Dumitrache. Nutrind speranţa că într-o bună zi, asemenea ilustrului său model, ne va scoate pe toţi la izirciţ .  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite