Scandal la moţiunea de cenzură a PNL. PSD şi ALDE au huiduit Opoziţia, apoi au plecat din sală. „PSD a inventat Parlamentul paralel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Moţiunea de cenzură depusă de PNL şi USR a fost citită, luni, în şedinţă comună a Parlamentului. În timp ce deputatul PNL Dan Vâlceanu citea moţiunea de cenzură, mai mulţi reprezentanţi ai PSD şi ALDE l-au huiduit, apoi aleşii Puterii au părăsit sala.

UPDATE Dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură vor fi date săptămâna viitoare.

UPDATE Deputaţii şi senatorii PSD au ieşit din sală. 

UPDATE Dan Vâlceanu a fost huiduit de mai mulţi deputaţi şi senatori ai PSD şi ALDE. 

UPDATE Moţiunea de cenzură a PNL-USR este citită în Parlament de deputatul PNL Dan Vâlceanu. 


„După ce au inventat năstruşnicia cu statul paralel, astăzi cei din PSD-ALDE au inventat Parlamentul paralel şi dacă se poate fără Opoziţie (...) PSD-ALDE au anunţat cu mai puţin de cîteva ore înainte că astăzi la ora 4 se va citi moţiunea de cenzură. Nimic nou şi nimic suprinzător pentru comportamentul abuziv al PSD (...) Articolul 92 din regulamentul comun al Camerei şi Senatului precizează că Guvernul este convocat la citirea moţiunii de cenzură cu 24 de ore înainte de acest proces. Asta înseamnă că fie guvernul a fost anunţat de preşedintele Camerei Deputaţilor înaintea parlamentarilor, fie nu a fost încă convocat, ceea ce înseamnă că la momentul citirii moţiunii de cenzură Guvernul nu va participa sau va veni într-un moment improvizat”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Data şi ora dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilite miercuri într-o nouă şedinţă a Birourilor Permanente Reunite.

Organizaţiile judeţene ale PNL vor organiza luni, începând cu ora 17:00, la nivelul întregii ţări, proteste împotriva Guvernului PSD - ALDE, acţiuni care, spun liderii partidului, fac parte din campania de informare lansată în scopul determinării tuturor parlamentarilor, indiferent de culoare politică, să voteze pentru adoptarea moţiunii de cenzură şi demiterea Guvernului Tudose.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite