Monica Macovei: „Există un electorat în PDL care nu vrea nici cu Udrea, nici cu Blaga. Şi care va vota cu mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei nu ia în considerare pierderea cursei pentru şefia PDL FOTO Adevărul
Monica Macovei nu ia în considerare pierderea cursei pentru şefia PDL FOTO Adevărul

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat marţi seară că nu ia în considerare pierderea competiţiei pentru conducerea PDL, singurul său gând fiind acela de a câştiga.

„M-am angajat într-o competiţie de 100 de metri garduri şi acum lupt. Eu nu mă gândesc ce o să fac dacă pierd, mă gândesc să câştig. Am decis să candidez, mă gândesc cum să câştig“, a subliniat Monica Macovei, în cursul unei emisiuni difuzate de B1 TV.

Ea a spus că aceste alegeri sunt cruciale şi, posibil, ultima şansă pentru ca PDL să mai poată câştiga electorat.

„Este un moment crucial şi pentru ţară, şi pentru partid. Trebuie o schimbare radicală, trebuie înlocuită vechea gardă, trebuie un partid modern. Să ne uităm spre 2014, nu spre trecut. 

Trebuie schimbări radicale care să atragă electoratul spre dreapta, să construiască această dreaptă prin ce înseamnă ea. E un moment crucial care, dacă trece, nu cred că în următorii ani vor mai conta foarte mult alegerile din PDL“, a explicat fostul ministru al Justiţiei.

Decizia de a candida, a spus ea, s-a bazat pe faptul că „există un electorat în PDL care nu vrea nici cu Udrea, nici cu Blaga“.

„Decizia pe care am luat-o – de a candida la conducere – este nu pentru că alerg după putere, dar am simţit că acesta este momentul de schimbare, acum ori niciodată. Eu încerc să conving că trebuie aleasă această schimbare şi că trebuie să rupem vechea gardă şi că aceiaşi oameni care se învârt la conducerea partidului de ani de zile trebuie înlocuiţi. 

Există un electorat în PDL care nu vrea nici cu Udrea, nici cu Blaga. Şi care va vota cu mine. Mai există şi taberele celorlalţi oameni nemulţumiţi, deşi de aici se adună voturi“, a explicat Macovei.

De asemenea, ea a adăugat că va renunţa la mandatul de europarlamentar dacă va câştiga cursa pentru şefia partidului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite