Monica Macovei cere ridicarea imunităţii pentru Ecaterina Andronescu. Tăriceanu o trimite la Birou de Relaţii cu Publicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Macovei, i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să urgenteze votul pentru ridicarea imunităţii foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu. Preşedintele Senatului a tratat cu aroganţă scisoarea Monicăi Macovei, pe care o acuză de „propagandism electoral“.

Candidatul independent la Preşedinţie, Monica Macovei i-atrimis os crisoare preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care îi solocită convocarea unei şedinţe d eplen, în care Senatul să voteze ridicarea imunităţii foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, implicaţi în dosarul Microsoft, alături de alţi foşti demnitari. „ În prezent, senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu beneficiază de un tratament diferit faţă de ceilalţi foşti miniştri din dosarul Microsoft, din cauză că Senatul nu a luat o hotărâre în privinţa cererii de începere a urmăririi penale, iar dosarul procurorilor în cazul lor este blocat. Consider că aveţi o obligaţie faţă de români, înclusiv faţă de alegătorii dvs. să nu împiedicaţi justiţia şi să convocaţi de urgenţă şedinţa Plenului Senatului pentru ridicarea imunităţii celor 2 senatori implicaţi în dosarul Microsoft“, a solicitat europarlamentarul.

Monica Macovei semnează scrisoarea în calitate de memebru al Parlamentului European şi candidat independent la funcţia de Preşedinte al României. Adică funcţie politică pe care o ocupă şi postura în care se găseşte astăzi. Aceste două menţiuni l-au deranjat pe Călin Popescu Tăriceanu, care îi răspunde de sus. „Împreună cu câţiva experţi în materie de drept am studiat legislaţia română în domeniu şi regulamentele Parlamentului European în vigoare şi am ajuns la următoarele concluzii: 1. Calitatea de candidat la preşedinţie nu vă conferă drepturi suplimentare în raport cu autorităţile publice din România, comparativ cu cetăţenii români care nu candidează. 2. Calitatea de membru al Parlamentului European nu vă conferă drepturi suplimentare în raport cu autorităţile publice din România, comparativ cu cetăţenii români care nu sunt membri ai forului european. Ca urmare, nu am reuşit să desluşim motivul pentru care aţi invocat la finalul scrisorii cele două calităţi menţionate“, arată Tăriceanu, care continuă în acelaşi ton: „Vă informez că în structura organizatorică a Senatului funcţionează un Birou de Relaţii cu Publicul, accesibil tuturor cetăţenilor, candidaţi sau nu, membri sau nu ai Parlamentului European.“

În final, preşedintele Senatului îi transimite Monicăi Macovei că îi va răspunde şi pe Facebook.„Pe de altă parte, deoarece există suspiciuni rezonabile că scrisoarea are un caracter propagandistico-electoral, vă asigur că voi răspunde frământărilor dumneavoastră pe pagina mea de Facebook“, a încheiat al doilea om în stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite