Momentul penibil din emisiunea lui Cosmin Prelipceanu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a întâmplat săptămâna trecută, joi, 31 martie. A fost un fapt minor, dar extrem de sugestiv despre cum arată noua gardă de tineri politicieni ai PNL. Mă uitam la DIGI 24, de altfel singura televiziune de ştiri pe care mai am răbdare să o urmăresc din când în când.

Eram, aşadar, cu ochii pe Cosmin Prelipceanu şi pe invitaţii săi, printre care şi Alexandru Nazare. Emisiunea a debutat cu un moment care m-a lăsat perplex: Nazare făcea poze în studioul în care era invitat. Cosmin Prelipceanu, vădit uimit, îl întreabă :

- „Ce faceţi?“

- „Poze pentru...“

- „Facebook?“

Cu o sfială de adolescent, Nazare a  scos un „da“ pe gură. Am zâmbit cu amărăciune şi m-am întrebat ce a fost în mintea lui când s-a apucat să facă poze prin studio. Cât de în serios poate fi luat un politician care vine în platoul de filmare şi începe să fotografieze peisajul ca un turist? În afara lui Prelipceanu, mai erau în platou alţi doi invitaţi, tot politicieni, care, poate, mai şmecheri decât Nazare şi-au pus consilierii să facă pozele necesare pentru promovarea pe Facebook. Din păcate, Alexandru Nazare nu este un fitecine în politică. Este candidatul PNL la Primăria Sectorului 1. Este fost ministru al Transporturilor, fost europarlamentar, deputat în Parlamentul României. La 35 de ani are o carieră politică demnă de invidiat. De ce a trebuit să se supună ridicolului şi să facă poze într-un studio de televiziune? 

Întâmplarea nu este, însă, un accident, ci dă măsura unei stări de lucru în PNL. Tot partidul a devenit un fel de agenţie de impresariat. Membrii cel mai bine promovaţi au devenit automat candidaţi la primării. Nu contează pregătirea profesională, experienţa administrativă sau carisma politică. Esenţială e doar promovarea. Pe televizor, pe Facebook, pe ziarele online şi pe print. Praf în ochi! Ca la orice produs de consum. E o strategie asumată la nivelul conducerii PNL, iar de acest lucru numai am nicio îndoială. Uitaţi-vă la profilul candidaţilor din Capitală: Alexandru Nazare, Cristian Popescu, Răzvan Sava, Ovidiu Raeţchi. Parcă ceva nu e în regulă?  Nu au prezentat niciun proiect pentru cetăţenii urbei,n-au dezvoltat nicio strategie de dezvoltare a sectoarelor pe care doresc să le administreze, în schimb au dat totul pentru a-şi promova imaginea. Mai mult, nu au consilieri şi nu ne spun cu cine vor să administreze sectoarele. Sunt pentru votanţi doar nişte ambalaje, o imagine pe o etichetă, iar în interior nu ştie nimeni ce se află. Dacă ne uităm un pic prin trecutul lor descoperim următoarele: avem un fost consilier al Ancăi Boagiu (Alexandru Nazare), un fost colaborator al lui Dan Voiculescu (Ovidiu Raeţchi), un fost colaborator al lui Victor Ciorbea (Dan Cristian Popescu) şi un primar genaral interimar al Capitalei (Răzvan Sava) care a asistat impasibil la administraţia coruptă instaurată de Sorin Oprescu. Merită votaţi? De consilierii pe care îi vor pune pe listele de la primării nu ştim nimic. Mulţi dintre ei sunt poate şi acum membrii în consiliile locale, unde au girat şi participat la corupţia şi haosul din administraţia Bucureştiului.

La nivel central, PNL joacă în acelaşi stil. Vorbe goale, fără conţinut. Ultima găselniţă de imagine: schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului s-a dovedit un eşec. Liderii liberali, în frunte cu Alina Gorghiu, s-au făcut de râs încă o dată. Au anunţat cu surle şi trâmbiţe schimbarea lui Tăriceanu, dar rezultatul n-a mai apărut. UNPR i-a lăsat pe liberali cu buza umflată.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite