Ioan Rus le scrie românilor din Diaspora: „O neglijenţă în exprimare nu poate şterge două decenii de activitate politică onestă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul demisionar al Transporturilor, Ioan Rus, care a iscat un scandal atât în ţară, cât şi peste hotare, după un atac la adresa românilor din străinătate, a publicat astăzi o scrisoare deschisă pe site-ul Ministerului Transporturilor, în care se apără şi le cere iertare celor jigniţi.

Fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus, care a stârnit furia opiniei publice după ce a declarat că, din banii trimişi acasă de către românii din străinătate, copiii devin golani şi nevestele „ajung curve“, a publicat pe site-ul Ministerului o scrisoare deschisă în care îşi exprimă speranţa că „o neglijenţă în exprimare nu poate şterge aproape două decenii de activitate politică onestă“.

„Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiţi să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieţi mai bune pentru ei şi pentru copiii lor. Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred şi gândesc. Pentru mine, românii din interiorul şi din afara graniţelor fac parte din naţiune, au aceleaşi drepturi şi le datorăm un respect egal. Pe de altă parte, am cunoscut şi înţeleg drama celor plecaţi departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am şi prieteni, care lucrează în ţările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenţia mea să jignesc ori să rănesc pe cineva. Cred, totuşi, că o neglijenţă în exprimare nu poate şterge aproape două decenii de activitate politică onestă“, scrie Rus.

După această reflecţie, fostul  ministru se laudă cu realizările sale, atât la Ministerul Transporturilor, cât şi la Ministerul de Interne. În final, Rus susţine că România are nevoie de o nouă generaţie de politicieni care să construiască o  „Românie mai bună, una în care milioane de români se vor putea întoarce acasă şi alte milioane nu vor fi nevoiţi să pribegească prin lume.“

„A fost o onoare pentru mine să fiu în slujba românilor şi, de fiecare dată, am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere pentru a lua deciziile potrivite pentru ţara noastră“, încheie Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.

”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la o emisiune a postului Digi 24.

Citeşte şi:

Ioan Rus a demisionat. Anunţul a fost făcut de Ponta pe Facebook

Ministrul Ioan Rus, care a spus, vorbind despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia, că „de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”, a demisionat astăzi din funcţie, după o scurtă discuţie cu premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite