Ministrul Dialogului Social, Doina Pană: „Amendamentele depuse la buget sunt descreierate şi încearcă nervii miniştrilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Pană a criticat amendamentele Opoziţiei FOTO: ADEVARUL
Doina Pană a criticat amendamentele Opoziţiei FOTO: ADEVARUL

Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pană, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că amendamentele depuse de Opoziţie la legea bugetului sunt 'care de care mai descreierate' şi pune la încercare nervii reprezentanţilor Guvernului.

Ministrul susţine că bugetul gândit de Guvernul Ponta pentru anul 2013 este unul de dezvoltare.
'Acest buget, la care s-a venit cu atâtea amendamente care de care mai descreierate, doar să încerce nervii miniştrilor în faţa cărora se prezentau amendamentele, este realmente un buget de dezvoltare. După ce ne-am ţinut de promisiune şi am reîntregit salarii, şi am indexat punctul de pensie, după ce trebuie să ne ţinem de promisiune şi să virăm prima tranşă de la împrumut şi să ne ţinem de promisiune şi să virăm o sumă uriaşă datorată pierderilor a nenumărate procese, şi asta tot datorită guvernului anterior, care nu a respectat legislaţia, restul banilor s-a judecat foarte bine, astfel încât bugetul să fie de dezvoltare', a spus Pană.
Potrivit ministrului delegat pentru dialog social, această parte de dezvoltare este reprezentată de sumele destinate cofinanţării proiectelor europene, proiecte care pot contribui la o creştere economică şi la crearea de noi locuri de muncă.
Doina Pană spune că este recunoscut şi de patronate şi sindicate caracterul de dezvoltare al bugetului pentru anul în curs.
'Este un buget de dezvoltare recunoscut şi de partenerii sociali. Rolul meu în guvern este să asigur pacea socială. Încerc să o fac la modul cât mai profesionist, adică să o fac la modul de prevenţie, şi nu după ce s-a elaborat o lege şi după ce s-a luat o hotărâre partenerii sociali să fie nemulţumiţi. Legat de acest buget am avut întâlniri şi cu patronatele şi cu sindicatele, am simulat multe variante de salariu minim. La această valoare de 800 de lei au răspuns pozitiv şi patronatele şi când s-a construit acest buget au fost consultaţi absolut toţi factorii interesaţi', a spus ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite