Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Regele Mihai, la 67 de ani „de când a fost forţat de comunişti să abdice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook dedicat Regelui Mihai, astăzi, la împlinirea a „67 de ani de când Regele a fost forţat de comunişti să abdice“.

„Cu 67 de ani în urmă, pe 30 decembrie, Regele Mihai era forţat de comunişti şi aliaţii lor să abdice, sub ameninţarea armelor. Dacă astăzi, după multe decenii de la acel eveniment, Majestatea Sa este privit cu atâta respect şi admiraţie de către poporul Său, acesta este un câştig cert al societăţii româneşti a ultimilor 25 de ani. Aşadar, vă îndemn, astăzi, să ne îndreptăm cu toţii gândul către Rege, care rămâne, pentru noi toţi, un model de demnitate şi dăruire“, a fost mesajul postat de preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Mesajul preşedintelui Iohannis vine la scurt timp după ce Principele Radu a postat, tot pe facebook, un mesaj în care lăuda atitudinea noului şef al statului faţă de Casa Regală.

„Domnul Preşedinte ales e primul care, în primele ore ale victoriei sale, a deschis întâi poarta Palatului Elisabeta înainte de orice alţi paşi instituţionali. Aceasta arată, mai bine decât orice alt gest făcut de cineva, că Instituţia Coroanei nu ia locul nimănui… Ea este în complementaritate cu absolut orice altă formă a puterii politice şi administrative care are ca scop consolidarea României. Este o foarte mare bucurie pentru Majestatea Sa că, după 25 de ani, România a ajuns într-un astfel de punct. Evenimentul este definitoriu pentru întreaga naţiune… o semnificaţie largă, naţională”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Casei Regale a României.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite