VIDEO Meleşcanu, luat la rost de un jurnalist BBC pe tema amnistiei şi graţierii. Cum răspunde şeful diplomaţiei de la Bucureşti la acuzaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro
Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro

Ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, a avut parte de un dialog mai dur cu o jurnalistă a BBC, în condiţiile în care aceasta a insistat cu întrebări despre amnistia şi graţierea care ar putea fi date de Guvernul Dăncilă, precum şi de semnalul pe care îl dă România în prezent, exact la preluare preşedinţiei Consiliului UE.

O jurnalistă BBC l-a întrebat, luni seară, pe şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu, de ce Guvernul Dăncilă vrea să dea o amnistie pentru politicieni corupţi, între care şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Teodor Meleşcanu a încercat să explice prin argumentul peniteciarelor supraaglomerate şi posibilitatea care românia să fie taxată de Bruxelles, însă pentru acest lucru a fost promovată Legea recursului compensatoriu. Jurnalista BBC a revenit şi a insistat faptul că se urmăreşte scăparea politicienilor corupţi, nu rezolvarea unei probleme de sistem.

Redăm dialogul între cei doi:

Reporter: Liderul dumneavoastră (n.r. - se referă la Liviu Dragnea) a fost găsit vinovat de corupţie, din acest motiv nu i s-a permis o funcţie (n.r- în cadrul Guvernului). Şi acum ţara dvs încearcă să dea amnistie pentru a le permite politicienilor corupţi să fie liberi. Ce fel de semnal este acesta (n.r. - în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE? 

Teodor Meleşcanu: Vreau să spun foarte apăsat că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este chestiunea penitenciarelor. Există o procedură de infringement legate de suprapopularea penitenciarelor şi luăm în calcul posibilitatea de a încerca să găsim soluţii care să ofere condiţii mai bune pentru cei care sunt în închisori. Din acest punct de vedere ne gândim la posibilitatea de a utiliza dispozitive electronice care să le permită condamnaţilor…

Reporter: Domnule Meleşcanu! Discutăm aici despre practici politice corupte şi dacă guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiţi vinovaţi. Acest lucru e absurd!

Teodor Meleşcanu: Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigură că din când în când, în toate ţările, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, există posibilitatea să luăm în calcul soluţii alternative.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite