Marketingul negru. Despre filme şi deputaţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dl Caragiale să înveţe a respecta naţiunea sa, iar nu să-şi bată joc de ea.” Cuvintele de o nemuritoare inepţie ale lui Dimitrie Strudza mi-au venit în minte văzîndu-l pe deputatul PSD de Vaslui Victor Cristea cum perorează împotriva filmului lui Călin Peter Netzer, Poziţia copilului.

Cristea, secretar al Comisiei de Învăţămînt, Ştiinţă, Tineret şi Sport şi al altor comitete şi comiţii, s-a înfuriat pentru că în film sunt rostite ”cuvinte urîte” şi astfel ”se trage concluzia” că toate familiile din România vorbesc aşa.

Oare pe ce lume trăieşte onor deputatul, mîngîia i-aş inima? Nu alaltăieri a izbucnit scandalul cu directoarea unei şcoli care a dansat lasciv cu elevii din clasa a XII-a? Bine, a dansat acum zece ani, dar a fost demisă din funcţie în mai a. c. ”din cauza suspiciunilor de fraudă la proba scrisă la Limba şi Literatura Românâ”. Sau nu a auzit el cu urechile lui de politician cum vorbesc majoritatea oamenilor pe stradă? Nu a fost atent mergînd cu maşina în trafic? Sau chiar crede că criminalii în serie au fost inventaţi de Hitchcock sau de Oliver Stone? Sau, mai bine, de Shakespeare?

Simt cum mi se face părul măciucă de fiecare dată cînd aud aşa ceva. Nu e nimic mai vulgar decît să vezi zi de zi spectacolul politicii româneşti iresponsabile, corupte şi făţarnice, dar ei, oamenii noştri politici sunt îngrijoraţi de filmele care, vai, denigrează poporul român?!

Staţi liniştiţi, Domnule deputat, fost primar de Vaslui (chiar că îmi vine să plîng). Nu artiştii denigrează poporul Dvs. şi în nici un caz valul de regizori de film, aşa cum nu Caragiale a fost cel care a făcut reclamă proastă României. Marketingul negru este pretutindeni şi mereu treaba caţavencilor, a sturdzilor şi, să nu vă supăraţi pe mine, a Dvs.

În locul Dvs., domnule deputat, mi-aş da demisia negreşit. Aţi face un bine enorm ţărişoarei pe care o iubiţi într-atît.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite