Macovei a câştigat procesul cu europarlamentarul Cătălin Ivan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a câştigat procesul cu europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan. Fostul ministru al Justiţie l-a acuzat pe social-democrat de declaraţii mincinoase şi defăimătoare după ce Ivan afirmase că Macovei ar fi fost anchetată de o comisie de etică din Parlamentul European.

„Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a inventat o «Comisie de etică» a Parlamentului European care m-ar fi anchetat şi nu a putut să-şi susţină minciunile şi în sala de judecată.Nimeni nu m-a anchetat în Parlamentul European, iar Cătălin Ivan, deşi ştia acest lucru, a ales să mintă pentru a mă denigra. Aşa cum a făcut-o şi Dan Şova, ale cărui minciuni despre familia mea au fost, de asemenea, sancţionate în instanţă. Aşa cum au minţit şi mint în continuare şi alţi pesedişti şi alţii despre mine“, a scris Macovei pe Facebook. 

„Procesul cu Cătălin Ivan a început la sfârşitul anului 2012, când l-am acţionat în judecată pentru acuzaţii mincinoase şi defăimătoare, după ce a spus într-o conferinţă de presă la sediul PSD şi apoi în alte ocazii publice că aş fi anchetată de o "Comisie de etică" a Parlamentului European. Ivan va plăti acum, la finalul procesului, despăgubiri morale şi cheltuieli de judecată şi va trebui să publice în 3 ziare naţionale hotărârea definitivă şi irevocabilă care demonstrează că a minţit. Cel important lucru este însă că adevărul iese la suprafaţă, oricât de mult este acoperit cu minciuni“, a mai declarat europarlamentarul. 

Fostul ministru al Justiţiei s-a referit şi la evenimentele recente din Parlament. „Vedeţi şi în aceste zile acţiuni, atacuri şi declaraţii mincinoase care nu urmăresc decât să mă compromită public şi să mă denigreze. Cum a fost acordul de colaborare cu ALDE, ca să dau doar un exemplu. Sunt convinsă că minciunile vor continua în perioada următoare, doar începe o nouă campanie electorală”, susţine Monica Macovei într-un comunicat de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite