Lupii moralişti în săptămâna patimilor politice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele evenimente din scena politicii murdare a României mi se par că au ajuns la tensiuni şi atacuri fără precedent între combatanţi, fiind vizate nu doar număratul, înroşirea, ci şi distrugerea ouălor duşmanilor. Aceste bătălii fără menajamente, fără reguli de război, sunt acompaniate de corul tot mai mare al lupilor moralişti, care susţin o tabără sau cealaltă.

Totul se întâmplă în săptămâna patimilor, a patimilor politice aş spune şi, probabil, în timp, vom afla cine câştigă şi care dintre combatanţi vor lua drumul locurilor de penitenţă din puşcăriile româneşti, alăturându-se altor demnitari condamnaţi de justiţie. Pentru că sigur, toată lumea ştie, vor fi învingători şi victime ca în orice război, fie el şi politic.

După atacurile „umanoidului laş”, cum a fost etichetat preşedintele României, Traian Băsescu, şi încondeiat că a comis „o crimă indubitabilă”, de către unul dintre jurnaliştii considerat într-o vreme „Crucişătorul presei româneşti”, atacurile lupilor moralişti, cu premierul Victor Ponta în fruntea armatei de politicieni care au probleme cu justiţia, au luat o altă turnură.

În primul rând, declarând ritos că este procuror şi a făcut şcoală în Italia, şeful Guvernului a anunţat că el şi armata lui de parlamentari au făcut plângere penală împotriva lui Băsescu, acuzându-l de şantaj şi ameninţare. Plângere penală ca urmare a declaraţiilor preşedintelui faţă de senatoarea Gabriela Firea, membră a comisiei de anchetă Nana, declaraţii care insinuau posibile afaceri oneroase ale soţului parlamentarei.

Pe de altă parte, în timp ce preşedintele României vizita o navă de război americană, sosită recent în Portul Constanţa, şeful Guvernului, Victor Ponta, anunţa opinia publică despre un lucru fără precedent. Un lucru care nu am auzit până acum să se întâmple în ţara noastră, mai ales în timp de pace, şi anume: „De frica înscenărilor lui Băsescu şi a oamenilor lui”, după cum a explicat public, Ponta a fost nevoit să-şi mute biroul de lucru în sediul Ministerului Apărării Naţionale, unde este securizat şi păzit în regim militar!

Din buncărele armatei, îl cheamă sau nu Ponta pe prietenul de la Soci în ajutor?

Măsura fără precedent a stârnit numeroase întrebări în minţile multor oameni: de ce s-a mutat? Care este cauza reală, chiar se simte ameninţat de ceva, de cineva premierul? Îi este frică de Băsescu, de DNA sau de baronii PSD-ului? Dacă este ameninţat, disperat, va apela la ajutorul prietenului de la Soci, Vladimir Putin, plecat în excursie călare pe tancuri prin Europa pentru salvarea prietenilor care-l cheamă să-i salveze de restul lumii? Încotro Băsescu? Încotro Ponta? Încotro demnitari? Încotro români? Încotro România?

În media, pe forumuri, pe străzi, în case, cu grija traiului zilnic în realitatea cenuşie românească, oamenii discută, dezbat, îşi dau cu părerea, opinează, înjură cu năduf, cu obidă pe unul sau altul dintre mai marii ţării, fiecare având păreri partizane, simpatii şi duşmănii politice diverse. Mulţi politicieni, analişti, aşa-zişi formatori de opinie, jurnalişti din trusturi cu stăpâni moguli sau fără, oameni de afaceri, mininiştri, parlamentari, demnitari, mai ales dintre cei care se simt vizaţi de mâna lungă a justiţiei, formează un tot mai mare cor al lupilor moralişti, susţinându-şi, evident, tabăra din care fac parte sau cu care simpatizează.

Un comentator suspicios la adresa temerilor lui Ponta scria: „Mie mi se pare chiar periculos, nesănătos şi îngrijorător pentru siguranţa naţională ca Ponta să se mute în MApN, în aceste momente cu război la uşă (graniţe). Şi dacă plagiatorul s-a folosit doar de un pretext pentru vreo misiune ?! Cunoscându-l, nu exclud deloc o astfel de posibilitate .”

„Auzeam că prin Transilvania e plin de turişti din ţările baltice. Ca niciodată. Autocare şi iar autocare. Cum în aceste ţări populaţia rusofonă este foarte numeroasă, puţin sub limita majorităţii, pot fi şi adevăraţi baltici, dar şi conaţionali de-ai lor, rusofoni. Indiferent de cine-s ei, întrebarea rămâne: ce i-a apucat turismul tocmai acum, când vizitatorii baltici nu se prea abăteau pe la noi? Că s-au înmulţit turiştii ruşi în Republica Moldova nu mai miră pe nimeni. Era de aşteptat. Şi-n acest context, ofuscat nevoie mare, mâniosul naţional se implantează în inima Armatei Române. Să nu uităm că a voit să-şi pună-n buzunarul propriu şi STS-ul. Simplă coincidenţă, nu???!!!”

Un alt comentator revoltat adaugă pe forum: „Cred ca a venit vremea să lăsaţi românii să-şi formeze singuri părerea, cred că formatorii de opinie şcoliţi înainte de 1989 trebuie să se retragă la agricultura de lângă casă. Nu mai intoxicaţi poporul şi-aşa bolnav de o politică a hoţilor de cartier. Vi se pare că Ponta şi oameni lui nu au furat destul ? Nu cumva aceşti hoţi, fie ei de stânga sau de dreapta, vin dintr-un Iliesceanism mai vechi de 90? Băsescu, Antonescu şi Ponta vin cu bagajul din epoca de Aur, nu pot mai mult, cum nici poporul pe care îl conduc nu poate să rabde mai mult. Bine ar fi ca tineretul să se trezească şi să-şi educe părinţii să nu mai voteze cu aceştia.”

Cum putem lesne constata, în contextul intensificării luptei împotriva corupţiei, luptă ajutată de marile puteri occidentale, în special SUA, în contextul bătăliei politice pentru putere, pentru intensificarea poziţiei şi întărirea grupurilor de influenţă, sub ameninţarea şi îngrijorarea situaţiei geostrategice şi politice dată de ameninţarea marelui urs rus, grupările politice, mafiote, analiştii, formatorii de opinie, manipulatorii, lupii moralişti lucrează la turaţie maximă, urmărindu-şi ţelurile.

Numai că mulţi dintre români au conştientizat deja pericolele şi au înţeles că nu pot fi o masă de manevră la nesfârşit. Aceştia au început tot mai mult să-şi spună răspicat părerea, să aibă opinii proprii nu induse de alţii, să ia atitudine şi să se implice. Ei ştiu că au puterea votului lor, care-i poate înălţa sau demola pe mai marii ţării.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite