Ludovic Orban, deposedat de o atribuţie importantă: şeful Poliţiei va fi numit fără aprobarea premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul României, Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / George Călin
Premierul României, Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / George Călin

Senatul a adoptat, marţi, un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, prin care se stabileşte că şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) este numit de ministrul de Interne, şi nu de premier, cum este prevăzut în forma în vigoare a actului normativ, informează Agerpres.

Potrivit legii în vigoare „Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului Afacerilor interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor”, potrivit Agerpres

Prin modificarea art. 8 de către Senat, actul normativ prevede că „Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, numit de ministrul Afacerilor Interne”.

Propunerea legislativă mai stabileşte că „în cazul instituirii stării de urgenţă ori al unor situaţii excepţionale în care este afectată grav ordinea publică, coordonarea aplicării măsurilor dispuse prin decret revine IGPR”, iar în stare de urgenţă „Poliţia locală, în totalitate sau numai în anumite unităţi administrativ-teritoriale, îşi va desfăşura activitatea în subordinea IGPR”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite