Locul lui Toni Greblă la CCR, disputat de trei femei. Candidata PNL a obţinut aviz favorabil din partea Comisiei juridice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei candidate au fost audiate astăzi în Comisia juridică a Senatului pentru postul de judecător la Curtea Constituţională. În mod surprinzător, propunerea PNL, Mona-Lisa Neagoe, a obţinut aviz favorabil din partea Comisiei juridice a Senatului.

Neagoe a primit aviz favorabil din partea membrilor Comisiei juridice din Senat, alcătuită din cinci liberali şi democrat-liberali, cinci membri ai grupului PSD-UNPR-PC şi un membru UDMR care ar fi înclinat balanţa.

Neagoe a primit şase voturi în favoarea ei, patru împotrivă şi o abţinere. Potrivit unor surse liberale, Neagoe a reuşit să obţină avizul după ce în favoarea ei au votat cei cinci membri liberali şi senatorul UDMR Pataki Csaba. De asemenea, potrivit aceloraşi surse, Florina Jipa, care este şi membră a Comisiei, a obţinut două voturi, unul fiind chiar al ei, şi nouă împotrivă.

Propunerea PSD, Simona Teodoroiu, a obţinut patru voturi favorabile, şase împotrivă, iar Jipa s-a abţinut în cazul acesteia, ca şi în cazul lui Neagoe.

Pentru postul de judecător la CCR s-au înscris, din partea grupului PSD, Simona Maya Teodoroiu, iar din partea grupului PNL, Mona-Lisa Neagoe. De asemenea, senatoarea PSD Florina Ruxandra Jipa şi-a anunţat candidatura pentru post, joia trecută, în plenul Senatului, pe motiv că viitorul magistrat de la CCR ar trebui să fie un membru al Senatului. Simona Maya Teodoroiu a fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, iar Mona-Lisa Neagoe este membru CSM.



Simona Maya Teodoroiu FOTO Mediafax

Simona Maya Teodoroiu FOTO Mediafax
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite