Vicepremierul Liviu Dragnea vrea să-i explice în amănunt lui Traian Băsescu proiectul regionalizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul
Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că regionalizarea nu are cum să mărească birocraţia. El i-a replicat astfel preşedintelui Traian Băsescu care a afirmat, ieri, la evenimentul de învestire a celor trei noi membri CCR, că, în momentul de faţă, proiectul de regionalizare nu pare a duce la o simplificare a statului, ci dimpotrivă, la crearea unor noi etaje intermediare, la crearea unei noi birocraţii.

„Regionalizarea nu are cum să mărească birocraţia pentru că distanţele, de exemplu, se micşorează. Cei care aveau de mers la Bucureşti pentru avize, acorduri, aprobări, nu vor mai merge la Bucureşti, majoritatea se vor elibera la nivel de judeţe“, a susţinut Dragnea.

Dragnea a subliniat că i-a solicitat mai demult şefului statului ca atunci când găseşte timp să meargă la el pentru a-i prezenta proiectul în ansamblu. Vicepremierul a precizat că îi va prezenta prezenta în amănunt proiectul regionalizării, în condiţiile în care preşedintele ar putea „să nu fie complet informat“.

„Poate e vina mea că nu l-am informat complet pe domnul preşedinte. Eu i-am făcut solicitare, mai demult, ca, atunci când găseşte timp, să merg să-i prezint proiectul în ansamblul său. Când va găsi timp domnul preşedinte, atunci o să-i explic în amănunt“, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminică la emisiunea „După 20 de ani“ ( Pro TV) că numărul regiunilor de dezvoltare va fi opt sau nouă, iar cel mai important criteriu pentru delimitarea acestora ţine nu de aspectul etnic, ci de caracterul dominant al slujbelor agricole, care ar putea să ducă la nedezvoltare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite