Liviu Dragnea, sigur de victorie: Dacă PSD pierde alegerile locale, mă retrag din fruntea partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că îşi va da demisia din fruntea partidului, dacă PSD nu se va situa pe primul loc la alegerile locale.

”În acea zi de vineri fierbinte am anunţat că nu plec. Cu toată supărarea şi frustarea am rămas în această funcţie şi am anunţat un lucru firesc  după alegerile locale în acelaşi format, în Comitetul Executiv Naţional, şi vom stabili împruenă calea de urmat în funcţie de rezultatul alegerilor. Dacă vom câşiga aceste alegeri locale ar destul de dificil să explici că pleci după o victorie, dacă rezultatul va fi prost, înseamnă că decizia mea a fost greşită şi o să plec. Dacă pierdem şi ieşim pe locul doi, mă retrarg”, a spus Dragnea, la România TV.

Cu toate astea, Dragnea spune că sunt şanse slabe ca PSD să piardă alegerile locale. Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul „Referendumul“, dar a decis să rămână în funcţia de preşedinte al PSD, având susţinerea partidului. Singurul care i-a cerut să facă un pas în spate a fost Valeriu Zgonea, care a fost exclus din PSD ca urmare a gestului său.

Fostul premier şi preşedinte al PSD, Victor Ponta, spune că nu va reveni la conducerea partidului dacă scaunul va fi lăsat liber de Liviu Dragnea, însă regretă că şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru.

„Dacă se va retrage domnul Dragnea, o să vină altcineva la conducerea PSD. Nu eu. Eu cu Liviu nu jucăm ping-pong cu PSD, i-l dau eu lui, el mie. Totuşi, noi doi în ultimii şase ani am condus PSD şi la lucruri bune, la victorii, şi la înfrângeri. Ne-am făcut împreună treaba pentru PSD şi ne-am făcut-o mai bine decât alţii", a spus Victor Ponta, întrebat dacă va reveni în funcţia de preşedinte al PSD, dacă Liviu Dragnea se va retrage.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite