Liderul grupului PPE din PE îl trage de mânecă pe Teodorovici pentru ultimele declaraţii: Niciun politician nu poate decide dreptul meu de a trăi unde doresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul de grup al popularilor europeni (PPE), Manfred Weber. Foto: EPA-EFE.
Liderul de grup al popularilor europeni (PPE), Manfred Weber. Foto: EPA-EFE.

Liderul popularilor europeni din Parlamentul European, Manfred Weber, a reacţionat la mesajul transmis marţi de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, potrivit căruia românii nu ar trebui să fie lăsaţi să mai muncească în afara graniţelor mai mult de cinci ani. Weber a declarat că „niciun politician nu poate decide în legătură cu dreptul de a sta unde doresc”, aceasta fiind una dintre marile realizări ale Uniunii Europene.

„Eu cred că una dintre marile realizări ale Uniunii Europene este faptul că trăim pe un continent unde oricine poate decide în mod voluntar unde doreşte să trăiască. Niciun politician nu poate decide în legătură cu dreptul meu de a sta unde doresc, ci oamenii înşişi decid, oamenii acestui continent. Libertatea este una dintre realizările esenţiale, este pentru mine chiar sinonim cu integrarea europeană. De aceea, vom apăra libertatea de circulaţie ca unul dintre pilonii UE de astăzi, nu este niciun dubiu legat de asta, iar Uniunea Europeană şi autorităţile române trebuie să facă tot posibilul pentru a crea condiţii de trai egale”, a menţionat eurodeputatul german, care va candida pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene din partea grupului politic al popularilor europeni (PPE). 

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat marţi, în timpul unei dezbateri din Parlamentul României, că românii care primesc drept de muncă într-o altă ţară europeană nu o să se mai întoarcă niciodată acasă şi a sugerat, astfel, că ar trebui să existe o limitare. 

„Permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a explicat Teodorovici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite