La PSD nimeni nu cunoaşte sensul cuvântului competenţă

Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape o săptămână, nu există televiziune generalistă sau de ştiri, nu există gazetă ori site de informaţii care să nu vorbească, să nu aducă noi dezvăluiri referitoare la italianul care de-a lungul a câtorva ani a putut practica liber în România o specialitate de top a chirurgiei, fără a avea vreo urmă din studiile necesare.

De aproape o săptămână, nu există televiziune generalistă sau de ştiri, nu există gazetă ori site de informaţii care să nu vorbească, să nu aducă noi dezvăluiri referitoare la italianul care de-a lungul a câtorva ani a putut practica liber în România o specialitate de top a chirurgiei, fără a avea vreo urmă din studiile necesare.

Aflăm chiar că Matteo Politi a avut paciente din lumea mondenă care, pesemne, au fost mulţumite de serviciile lui de vreme ce nu au reclamat mutilări, iar reclamaţiile, atâtea atâtea câte au fost, venite din partea personalului medical mediu care a observat că falsul doctor nu ştie să îşi pună aşa cum trebuie mănuşile chirurgicale, că nu se spală pe mâini cum cer nişte reguli de igienă elementară ori că habar nu are să ceară instrumentarul chirurgical au fost tratate cu indiferenţă de furnizorii de servicii medicale, mai exact spus de patronii şi directori de clinici unde şi-a exercitat în toată splendoarea ei impostura respectivul fals medic.

Ministrul Sănătăţii, d-na Sorina Pintea, a sperat că poate scăpa şi de data aceasta ieftin, cam tot la fel cum a scăpat şi săptămâna trecută, atunci când s-a făcut de râsul lumii şi a indus teamă şi nesiguranţă în rândurile populaţiei prin bâlbâielile ei de fiinţă nepricepută care socoate, cu tupeu de activistă, că se pricepe în domeniul în care a miluit-o partidul cu o funcţie. Săptămâna trecută economista sub-mediocră din Baia Mare aproape că poza în specialistă în Medicină şi igienă doar fiindcă deţine carnet de membru PSD şi a învăţat la repezeală câţiva termeni din jargonul profesiei, maimuţărind competenţa, aşa încât îşi poate aroga dreptul de a livra bâlbe pe post de sfaturi de urgenţă şi hilar retractate pe tema concentraţiei de clor din apa potabilă livrată bucureştenilor.

Doamna Pintea a sperat şi încă speră că ulciorul merge de mai multe ori la apă. Că va ajunge să transfere vina că un mascalzone şi-a făcut mendrele prin spitalele din România eminamente asupra DSP care i-a dat falsului doctor parafă. Spunând că ar fi făcut-o numai de milă. Mila care nu mai are în România de azi nimic din conotaţia ei superioară, umanistă, religioasă şi creştină, ci explică şi justifică orice impostură, orice încălcare a legii, orice abuz, orice prostie sau ticăloşie. Mila care a devenit astăzi o non-valoare prin confiscarea, mutilarea, pervertirea, trimiterea ei în derizoriu de coaliţia PSD-ALDE. Cea care în numele milei pervertite îi scapă de puşcărie ori de dreapta pedeapsă pe toţi borfaşii, îndeosebi pe cei cu carnet de membru PSD sau ALDE, însă îşi bate joc de oamenii cinstiţi din România.

Iată însă că doamnei Pintea nu îi este chiar aşa de uşor să scape de răspundere. Nu o prea lasă presa că de data asta povestea prea e gogonată. Şi cu toate acestea, ministerul pe care se face că îl conduce sus-numita insă se dovedeşte incapabil să identifice clinicile unde a operat Matteo Politi şi înfiinţează, în schimb, o linie telefonică directă căreia ar trebui să i se adreseze cei sau cele care au suferit vătămări din cauza corupţiei generalizate din sistem.

Corupţie care, din câte se pare, nu a ocolit nici Ministerul Educaţiei care ar fi recunoscut o diplomă de medic pe care italianul Politi se zice că ar fi obţinut-o undeva, la Pristina. Ocazie pentru o altă doamnă din guvern, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să dea un recital penibil care spune totul despre incompetenţa crasă a domniei-sale. Şi ne avertizează cât de primejdioase ar putea fi pentru ceea ce a mai rămas din Educaţie şi Învăţământ invenţiile pe care d-na Andronescu se pregăteşte să ne livreze cu titlu de reforme.

O altă divă pesedistă, d-na Lia Olguţa Vasilescu, îl ameninţă pe preşedintele Iohannis că îi va face plângere penală fiindcă a refuzat să o numească în funcţia de ministru al Dezvoltării pe motiv că este incompetentă.

Fosta primăriţa a Craiovei se mai dă o dată în stambă şi spune că ar fi mult mai competentă spre a ocupa o funcţie publică chiar decât preşedintele fiindcă înainte a avut chiar mai multe decât aceasta. Numai că viitoarea doamnă Manda se dovedeşte încă de pe acum Tanda şi Manda deopotrivă, omiţând detaliul că preşedintele a ajuns la Cotroceni ca urmare a votului a milioane de cetăţeni, în vreme ce ea ar fi urmat să devină ministru la propunerea altei incompetente, doamna Viorica Vasilica Dăncilă. Care a executat orbeşte ordinele penalului repetent Dragnea Nicolae Liviu.

La PSD nimeni nu ştie ce înseamnă aceea competenţă. Ori se face că nu ştie. La Guvern toţi miniştri ignoră sensul substantivului cu pricina. Pare-se chiar că miniştrii Cabinetului Dăncilă habar nu au să folosească DEX-ul. E adevărat, este ceva mai gros decât carnetul de membru PSD. Cu toate acestea a fost achiziţionat de SGG pe banii contribuabilului român. Degeaba.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite