Klaus Iohannis l-a delegat pe Dacian Cioloş pentru a participa la reuniunea UE-Turcia de pe 7 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş pentru a participa, pe 7 martie, la Reuniunea liderilor din statele Uniunii Europene cu Turcia, precum şi la Reuniunea membrilor Consiliului European, evenimente ce vor avea loc la Bruxelles, a informat, miercuri, Preşedinţia.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a delegat pe Prim-ministrul României, domnul Dacian Cioloş, să participe la Reuniunea şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene cu Turcia, precum şi la Reuniunea membrilor Consiliului European, care vor avea loc, la Bruxelles, luni, 7 martie, se arată în mesajul Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis precizează că delegarea s-a făcut în baza Constituţiei şi „conform principiului cooperării loiale dintre autorităţile statului, aşa cum acesta a fost interpretat şi în jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

În cadrul Consiliului European din 18-19 februarie, liderii au convenit să organizeze o întâlnire specială cu Turcia. Punerea în aplicare rapidă şi integrală a planului de acţiune UE-Turcia continuă să fie o prioritate, cu scopul de a pune capăt fluxurilor de migraţie şi de a combate reţelele de traficanţi şi de persoane care introduc ilegal migranţi, precizează Consiliului European.

Este a doua oară când preşedintele Iohannis îl desemnează pe Dacian Cioloş pentru a participa la o reuniune UE. Prima delegare a avut loc la începutul lunii decembrie 2015, când preşedintele a decis ca prim-ministrul să reprezinte România la reuniunea Consiliului European din 17-18 decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite