Klaus Iohannis, la Bruxelles: Nu suntem îngrijoraţi că vom avea un număr excesiv de migranţi pe ruta Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că România nu este în pericol să devină o rută pentru migranţi, în ciuda faptului că vara aceasta s-a înregistrat un număr mai mare de refugiaţi care au ajuns la Constanţa sau la Mangalia decât în anii precedenţi.

„Ieri am avut prima discuţie pe migraţie purtată pe un ton pozitiv. Avem rezultate bune pe toarte rutele de migraţie, în sensul că s-a diminuat numărul de migranţi. Noi nu avem motive de îngrijoare, deşi în această vară am avut ceva mai mulţi migranţi veniţi pe ruta Mării Negre, dar fără a fi un fenomen de masă. Deci nu suntem îngrijoraţi că vom avea un număr excisv de migranţi pe ruta Mării Negre“, a spus Klaus Iohannis, în a doua zi a Consiliului European de la Bruxelles. 

Cât despre BREXIT, şeful statului a spus: „Am constanat azi că nu s-au făcut sufiecinte progrese pentru a trece la faza următoare, însă nu trebuie să se creeze un pesimism excesiv. Se va negocia în continuare“. 

„Mesajul general pe care putem să-l dăm este unul pozitiv. Suntem uniţi, suntem hotărâţi să mergm înainte, să facem Uniunea mai bună, mai funcţională, mai apropiată de cetăţean. În ultimii ani, am reacţionat la ce ni s-a întâmplat, am încercat să gestionăm crizele. Acum vom încerca să construim noi viitorul UE“, a mai spus Iohannis la Bruxelles. 

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, în care se va discuta despre Brexit, despre viitorul Uniunii Europene, precum şi despre migraţie, agenda digitală a Uniunii, securitatea şi apărarea, relaţiile dintre UE şi Turcia, dosarul nord-coreean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite