Kelemen Hunor: UDMR nu ar vota legea amnistiei şi graţierii. Proiectul se află încă în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor respinge categoric posibilitatea ca UDMR să susţină o lege a amnistiei şi graţierii. Proiectul de lege din marţea neagră a Parlamentului nu a fost respins nici acum de aleşi.

„Nu e vorba de gratieri, si eu am vorbit de cazul „Miko”. Nu e vorba de coruptie, e vorba de dreptul de proprietate si modalitatea de a incerca de a lua inapoi de la Biserica reformanta. Noi nu vom vota. Nu a existat o astfel de discuţie”, a arătat Kelemen Hunor, al B1 TV.

Legea este încă în Parlament

Proiectul de lege este într-un sertar, la comisia juridică de la Camera Deputaţilor. Deputatul PNL Alina Gorghiu a anunţat că liberalii doresc „să pună capăt şaradei legate de Legea amnistiei şi graţierii“, şi au cerut repunerea pe ordinea de zi a controversatului proiect de lege, cu scopul de a fi respins definitiv.

Marţea neagră a Parlamentului“ a rămas în conştiinţa publică ca ziua în care aleşii au vrut scoaterea infractorilor din închisoare şi acordarea unei superimunităţi parlamentarilor.

Deşi aceasta a fost scoasă de pe ordinea de zi în ultimul moment, ca urmare a scandalizării opiniei publice în decembrie, legea încă îşi mai găseşte ecou printre liderii politici. În martie, Victor Ponta l-a acuzat, în Parlament, pe Crin Antonescu că a insistat pentru adoptarea legii amnistiei şi graţierii. În replică, Antonescu susţine că social-democraţii au vrut cu dinadins legea. O discuţie dintr-un cadru restrâns al PSD ne arată, mai degrabă, că adevărul este undeva la mijloc.

Citeşte şi:

Banditism de stat în Parlament. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. Dedicaţie pentru Năstase

Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat. „Adevărul” vă arată cum ar urma să „lucreze” această lege în folosul infractorilor cu gulere albe

Parlamentul pune la cale graţierea corupţilor

Deputaţii Mădălin Voicu (PSD) şi Nicolae Păun (Partida Romilor) recidivează cu un scandalos proiect de lege, pe care au mai încercat să-l pună pe agenda Parlamentului şi în toamna anului trecut

Amnistia: obiectiv prioritar al programului secret de guvernare

Devine pe zi ce trece tot mai evident că proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, care a fost la un pas de a fi votat în „marţea neagră”, nu a fost un episod trecător, o zgoandă de-a lui Zgonea, o pierdere temporară a raţiunii din partea deputaţilor, datorată condiţiilor grele de muncă (noaptea, pe furiş). Ci e un obiectiv prioritar din programul secret de guvernare. Iar Crin Antonescu, cu sadism şi răbdare, a început desecretizarea.

Antonescu: Ponta minte când spune că eu am iniţiat legea amnistiei. Este scandalos

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că premierul Victor Ponta a minţit ieri în plenul Parlamentului când a spus că "Relu Fenechiu şi Crin Antonescu au propus legea amnistiei".



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite