Kelemen Hunor: „Scoaterea sintagmei «naţional» din articolul 1 din Constituţie nu este negociabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Adevărul
Kelemen Hunor FOTO Adevărul

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la finalul Congresului Uniunii, că propunerea formaţiunii de scoatere a sintagmei «naţional» din articolul 1 din Constituţie nu este negociabilă, scrie Mediafax.

„Nu vom negocia prin televiziuni, prin mass-media. Am recepţionat toate mesajele. Nu este negociabilă“, a spus liderul UDMR.

Premierul Victor Ponta le-a spus, sâmbătă, delegaţilor UDMR la Congresul Uniunii, că modificarea articolului 1 din Constituţie va fi greu de acceptat pentru o majoritate parlamentară, dar că împreună pot găsi formula care să le garanteze maghiarilor că sunt parte a naţiunii.

„Cred că la modificare constituţională putem găsi acea formulă care să vă garanteze şi dumneavoastră că sunteţi o parte a naţiunii, o parte legitimă a acestei ţări şi că asta e ţara dumneavoastră, cum e a tuturor românilor“, a afirmat premierul Ponta.

În 18 februarie, înaintea primei şedinţe a comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că, din punctul de vedere al PNL şi USL, articolul 1 din Constituţie, care stipulează că «România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil», va rămâne neschimbat în viitoarea lege fundamentală.

Raportul Forumului Constituţional va fi predat pe 27 iunie Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, care va începe, din 29 iunie, să „lucreze într-un ritm cât se poate de intens“, a declarat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Premierul a precizat că referendumul pentru modificarea Constituţiei trebuie să aibă loc cel mai târziu la sfârşitul lunii octombrie.„Adoptarea la Senat până în vacanţa de vară, adoptarea în Cameră la toamnă şi referendum cel mai târziu la sfârştiul lui octombrie, pentru că altfel, dacă intrăm în iarnă, evident că vom avea o problemă de participare“.

Cel mai mare congres din istoria UDMR. Ponta: „Îmi pare rău că nu suntem împreună la guvernare“; Antonescu: „O declaraţie sentimentală“

Kelemen, despre guvernare: „Trenul a plecat în decembrie 2012. Vin alte trenuri“

Antonescu: „Premierul avea alergie la portocaliu, azi e rezervat la galben şi albastru“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite