Kelemen Hunor a anunţat cum va vota UDMR la moţiunea care îl vizează pe Tudorel Toader

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Adevărul / Eduard Enea
Kelemen Hunor FOTO Adevărul / Eduard Enea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că deputaţii UDMR nu îl vor susţine pe Tudorel Toader la votul moţiunii simple a opoziţiei, care va fi dat miercuri.

„Noi, când am susţinut acele modificări la organizarea sistemului judiciar şi la cariera profesională a magistraţilor, prin care cele două cariere - a procurorilor şi judecătorilor - au fost separate, am susţinut un principiu sănătos, am susţinut o idee bună şi am făcut-o cu toată convingerea (...). Ministrul Justiţiei nu a venit în Parlament, nu a avut nicio poziţie, a spus doar că Parlamentul legiferează, ministerul nu se bagă, e treaba voastră în Parlament. Ca să ne trezim acum trei săptămâni că, brusc, Ministerul Justiţiei şi Guvernul legiferează şi întoarce tot ce am făcut noi, brusc domnul Toader legiferează în locul Parlamentului”, a spus Kelemen Hunor.

„Nu putem să fim luaţi aşa, de pe o zi pe alta, să părem că am vorbit degeaba, am lucrat degeaba, că am fost, pur şi simplu, idioţii utili ai nu ştiu cui", a mai declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a precizat că UDMR îl va sancţiona prin vot pe Tudorel Toader.

„Colegii mei vor avea mâine dimineaţă o şedinţă de grup, dar nu îl vom susţine pe domnul Toader în aceste condiţii. Sigur, în moţiunea simplă sunt multe chestii cu care nu sunt de acord, dar în ceea ce priveşte OUG nu avem niciun argument raţional, nu se poate merge în acest hal în sistemul judiciar cu aceste modificări de la o zi de alta. Nu suntem de acord cu poziţia ministrului şi vom sancţiona prin vot”, a afirmat liderul UDMR.

Moţiunea simplă intitulată „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, iniţiată de PNL şi USR, a fost dezbătută, marţi, în Camera Deputaţilor, votul fiind programat miercuri.

Deputatul PSD Florin Iordache l-a criticat, în plenul Camerei, pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cerându-i să spună când dă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale şi pentru revizuirea sentinţelor date de completurile de 5 judecători şi a precizat că, în PSD, atunci când ai greşit demisionezi sau eşti remaniat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite