Judecătoria Sectorului 5 acordă personalitate juridică asociaţiei lui Ponta. Decizia nu e definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Sectorului 5 a decis, joi, să acorde personalitate juridică asociaţiei lui Victor Ponta, „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020“, decizia nefiind definitivă.

Decizia luată joi de judecătorie poate fi contestată în cinci zile la Tribunalul Bucureşti.

Victor Ponta vrea să înfiinţeze Asociaţia „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020“, alături de lideri politici precum Daniel Constantin, copreşedinte ALDE, şi fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu. Actele pentru înfiinţarea fundaţiei au fost depuse la Judecătoria Sectorului 5 la mijlocul lunii decembrie.

Potrivit unor surse politice, fundaţia nu va avea scopuri politice, ci economice, de lobby, şi se va concentra pe proiecte internaţionale.

Fostul premier Victor Ponta nu a făcut niciun anunţ public oficial cu privire la înfiinţarea acestei fundaţii. Planurile au fost demarate la scurt timp după ce Victor Ponta a plecat din funcţia de prim-ministru, în toamna anului trecut, o primă discuţie cu cei care îl susţin având loc la finalul lunii decembrie, în cadrul unei întâlniri informale cu foştii miniştri ai Cabinetului său.

Citeşte şi: 

Pact de coabitare între Ponta şi Dragnea. „Ponta nu pleacă din PSD, nu-şi face alt partid. Fundaţia nu e un vector politic“

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi fostul lider al partidului, Victor Ponta, au avut astăzi prima întâlnire de la demisia lui Ponta din fruntea Guvernului. Cei doi au discutat timp de jumătate de oră la sediul PSD, „la o cafea“, iar la final liderul PSD a anunţat că Ponta se va implica din nou în viaţa partidului. Timp de două luni, cei doi „prieteni“ nu şi-au vorbit deloc.

Dragnea: Sprijin fundaţia lui Ponta. Am comunicat foarte mult cu el, aproape în fiecare zi

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, vineri, că nu are "niciun fel de problemă" cu fundaţia pe care o înfiinţează Victor Ponta şi nu se pune problema sancţionării acestuia, iar el chiar îl încurajează pe fostul premier în acest demers, adăugând că va fi prezent la festivitatea de lansare a proiectului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite