Ivan, atac dur la Macovei: „Foloseşte fără nicio sfială metoda «Anastase» la numărarea ordonanţelor de urgenţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ivan FOTO Arhiva Adevărul
Cătălin Ivan FOTO Arhiva Adevărul

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, îi atrage atenţia Monicăi Macovei că data viitoare când va dori să iasă în spaţiul public cu acuzaţii, să se asigure că a verificat temeinic informaţiile, deoarece riscă să se facă, din nou, de ruşine. Declaraţia lui Cătălin Ivan vine în contextul în care Monica Macovei a scris pe blogul personal că Guvernul Ponta a emis mai multe ordonanţe de urgenţă decât Guvernul Boc.

,,În afară de câţiva acoliţi din PDL, nu cred că mai există vreo persoană în această ţară care să se lase păcălită de minciunile proferate de europarlamentarul Monica Macovei, cu atât mai mult cu cât aceasta foloseşte fără nicio sfială metoda Anastase (n.r. Roberta Anastase a fost acuzată în 2010 că a fraudat votul la Legea pensiilor) la numărarea ordonanţelor de urgenţă“, a scris Ivan.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că, dacă europarlamentarul ar fi aruncat o privire mai atentă asupra Repertoriului legislativ, ar fi observat că numărul corect de OUG emise de Guvernul USL este mai mic decât cele emise de Guvernul Boc. „Prin urmare, Monica Macovei poate rămâne liniştită, întrucât tot Cabinetul de tristă amintire Boc rămâne campionul guvernării prin ordonanţe. Şi, dacă tot suntem la acest capitol, îi reamintesc doamnei Macovei că Emil Boc este campion şi la asumări de răspundere pe diverse legi. Oricâte minciuni ar mai lansa cei din PDL acum, nu vor putea şterge niciodată faima Guvernului Boc în ceea ce priveşte sfidarea Parlamentului“, mai scrie Ivan.

În altă ordine de idei, acesta spune că, spre deosebire de PDL, „Executivul USL se ţine de cuvânt şi supune dezbaterii publice toate proiectele importante, respectă rolul fundamental al Parlamentului şi promovează transparenţa şi dialogul în colaborarea cu instituţiile statului“.

Europarlamentarul PSD Monica Macovei a scris pe blogul personal că premierul Victor Ponta „a minţit fără să clipească“ atunci când a susţinut că USL nu va abuza de ordonanţe de urgenţă. 

„Victor Ponta apelează la ordonanţe de urgenţă chiar şi când în Parlament are o majoritate de 70% care îi permite să adopte toate iniţiativele Guvernului. Se teme Ponta ca parlamentarii USL nu sunt de acord cu deciziile Guvernului pe care îl conduce? Îi e frica lui Ponta să meargă în Parlament, în fata membrilor USL? Se vede că este fricos pentru că fuge de răspundere, cum face şi în cazul CFR Marfa“, a scris Monica Macovei pe blogul său. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite