Ipocrizie liberală: Sava nu renunţă la sprijinul lui Piedone. Gorghiu: Îl susţinem în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Popescu Piedone şi Răsvan Sava, pictaţi pe faţă în Orăşelu Copiior FOTO Mondonews
Cristian Popescu Piedone şi Răsvan Sava, pictaţi pe faţă în Orăşelu Copiior FOTO Mondonews

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, continuă să-şi facă campanie electorală ajutat de fostul edil Cristian Popescu Piedone, în ciuda nemulţumirilor exprimate public de liderii PNL, care au garantat că cei doi nu vor mai fi văzuţi împreună.

Canddiatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răsvan Sava, şi fostul edil Cristian Popescu Piedone au fost împreună, în weekend, în Orăşelul Copiilor, unde s-au distrat pe cinset, lăsându-se pictaţi pe faţă în personaje din desene animate. Îmbrăcat într-un tricou verde, Piedone s-a lăsat pictat în aceeaşi culoare, dând naştere personajului Shreck, iar pe frunte a scris numele candidatului PNL la Sectorul 4, iar Sava a ales să se transforme în Wolverine (X-Men), cu numele lui Piedone scris pe frunte.

„Am mers şi ne-am întâlnit cu foarte multă lume. Ne-am amintit şi noi de copilarie. Încă am susţinerea dânsului. Nu pot să renunţ la susţinerea unui alegător din sectorul 4“, a spus Sava, pentru Mediafax. Candidatul PNL la Primăria Sectorului 4 a mai spus că acceptă susţinerea lui Piedone, trimis în judecată în dosarul Colectiv, pentru că încă nu există o hotărâre definitivă a instanţei care să-l facă vinovat de moartea zecilor de tineri care au ars în Colectiv.

„Este vreo hotărâre definitivă dată de instanţă că Piedone trebuie să plătească pentru anumite acţiuni? Întâmplător, Cristian Popescu Piedone face parte dintr-un partid care nu are candidat la primăria sectorului 4. Este în opţiunea dânsului să voteze cu unul dintre candidaţi, se pare că eu întrunesc toate punctele pe care dânsul le vede într-un candidat şi atunci am susţinerea dânsului“, a mai arătat Sava.

„Nu o să-i mai vedeţi împreună“

Nu este pentru prima dată când Sava este surprins pe stradă însoţit de Piedone, cel care se bucură de multă popularitate în Sectorul 4, pe care l-a condus vreme de opt ani. Atunci, conducerea PNL a dezaprobat public gestul lui Sava, arătând că asocierea cu Piedone aduce prejudicii partidului. Mai mutl decât atât, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a garantat că Sava va înceta orice colaborare cu Piedone.

„A fost o alăturare nefericită a celor doi. Răzvan Sava alături de Cristian Piedone - este o alăturare nefericită şi s-a oprit, nu trebuie să iau măsuri pe care să le spun public", a declarat Alina Gorghiu, la Parlament. Nu i-aţi mai văzut împreună şi nici nu o să îi mai vedeţi împreună“, a precizat Gorghiu, în urmă cu opt zile.

Ieri, Alina Gorghiu şi-a mai nuanţat declaraţiile, arătând că PNL nu îi retrage sprijinul lui Sava şi nici nu îi va aplica vreo sancţiune pentru că a trecut peste decizia partidului. „Eu am avut o discuţie cu Sava, directă şi onestă. I-am spus-o şi dânsului că mie mi se pare o alăturare nefericită, motiv pentru care cred că orice fel de discuţie ulterioară nu-şi mai are locul. Nu se pune problema excluderii domnului Sava, nu se pune problema distanţării de candidatul Răzvan Sava, îl susţinem în continuare, dar credem că a respecta opinia conducerii partidului este esenţial şi pentru domnia sa“, a comentat Gorghiu reapariţia lui Sava alături de Piedone.

La rândul său, celălalt lider al PNL, Vasile Blaga, s-a arătat deranjat de faptul că Sava acceptă susţinerea lui Piedone pentru câştigarea voturilor care ar fi mers către fostul edil, dacă Tribunalul nu i-ar fi respins candidatura.

„Noi nu facem alianţe absolut cu nimeni. Este poziţia singulară a domnului Răzvan Sava, pe care eu nu o agreez. Nu facem alianţă absolut cu nimeni, facem alianţă cu bucureştenii”, a spus Vasile Blaga. PNL şi PPUSL, partidul la care a aderat Piedone şi care este condus de Maria Grapini, nu au încheiat nicio alianţă oficială, însă Piedone girează candidatura lui Sava şi le cere locuitorilor din Sectorul 4 să voteze cu candidatul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite