Iordache: Scrisoarea premierului dă un semnal de calm şi înţelegere. Jandarmii şi-au făcut datoria. Guvernul se schimbă democratic, nu de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri, că scrisoarea premierului Viorica Dăncilă către Comisia Europeană nu face decât să „dea un semnal şi la Bruxelles că prin calm, prin înţelegere şi printr-o reacţie echilibrată” pot fi detensionate discuţiile din societate. Totodată, acesta critică „lipsa de mediere” din partea lui Klaus Iohannis şi consideră că „jandarmii şi-au făcut datoria”.

„Preşedintele (Klaus Iohannis) atâtat timp cât ar trebui să fie un mediator şi în loc să încerce să calmeze situaţia care este în societate prin acea ieşire publică după proteste şi i-a găsit vinovaţi pe jandarmi, nu cred că este în regulă. În acelaşi timp este o anchetă în desfăşurare la Parchetul General şi în acea anchetă se vor vedea vinovaţii. A spune acum că vinovaţi pentru toate ieşirile din Piaţa Victoriei sunt jandarmii cred că este contraproductiv şi cred că premierul Viorica Dăncilă, prin acest demers, încearcă să dea un semnal şi la Bruxelles că prin calm, prin înţelegere, printr-o reacţie echilibrată pot fi detensionate discuţiile care sunt acum în societate", a afirmat, vineri pentru Mediafax, deputatul PSD, Florin Iordache.

Deputatul social-democrat a mai explicat că, după părerea sa, jandarmii şi-au făcut datoria şi că ancheta va preciza dacă cineva a încălcat sau nu legea. Totodată, Florin Iordache a atras atenţia că Guvernul nu poate fi dat jos de „strada care este nemulţumită”, ci prin alegeri sau o moţiune de cenzură în Parlament. 

„Eu cred că jandarmii şi-au făcut datoria. Cred că, în urma anchetei, dacă cineva a încălcat legea, atunci fără îndoială să răspundă, dar nu poţi, printr-un miting neautorizat şi printr-o reacţie de forţă a unor elemente iresponsabile care au produs haos, să dărâmi un Guvern şi să-l schimbi. Guvernul se poate schimba în alegeri sau prin Parlament, printr-o moţiune de cenzură. Protestele fără îndoială sunt perfect normale, dar forţa şi folosirea forţei de către protestatari nu cred că este în regulă. Repet, schimbarea unui Guvern se poate face democratic, fie în alegeri, fie printr-o moţiune de cenzură în Parlament. În niciun caz strada, care este nemulţumită de anumite acţiuni ale Guvernului nu prin forţă poate schimba strada un Guvern", a completat Iordache.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite