Ion Iliescu nu merge la Congresul PSD. Care e motivul absenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu a anunţat că medicii îi interzic să iasă din casă, deci va rata Congresul PSD de sâmbătă. Fostul preşedinte al României s-a prezentat, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală pentru un control de rutină.

”Mă simt bine, dar nu pot să ies pe afară. Am fost să fac control medical, dar mă odihnesc. Am nevoie absolută de odihnă, dar sunt bine. Sunt într-o perioadă de relax”, a spus Ion Iliescu pentru România TV.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte astăzi, cu o zi înaintea Congresului formaţiunii, urmând să fie validate candidaturile pentru funcţiile de conducere - preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general. Viorica Dăncilă ia în calcul să le propună liderilor PSD ca la Congresul de sâmbătă să fie ales doar preşedintele partidului. Funcţiile de preşedinte executiv şi de secretar general ar urma să fie validate ulterior doar prin votul CEX.

Premierul Viorica Dăncilă insistă ca preşedintele PSD să fie ales într-un singur tur de scrutin la Congresul de sâmbătă, susţin surse politice pentru Adevărul. Astfel, Dăncilă vrea să blocheze o posibilă alianţă în turul doi între Ecaterina Andronescu şi Şerban Nicolae, doi lideri cu susţinere puternică în teritoriu. Filiale numeroase controlate de Paul Stănescu, Dumitru Buzatu sau Lia Olguţa Vasilescu nu o susţin pe Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite