Iohannis: PSD mă acuză că am şase case... Interesant este că Ponta are şapte case şi doar trei declarate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis la Adevarul Live FOTO Marian Iliescu

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a vorbit, luni seara, la Realitatea TV, despre dosarul de incompatibilitate, dar şi despre temele de atac folosite de rivalii săi în campania pentru alegerile prezidenţiale.

Principalele declaraţii:

Nu e treaba mea să mă implic în stabilirea teremenului. Total falsă este afirmaţia lui Ponta, dar şi a altor candidaţi, cum că aş fi tras de timp. În niciun fel nu am tras de timp, nu există nicio cerere din partea mea sau a avocatului meu ca să se dea un alt termen decât cel stabilit.

Eu am făcut uz de procedura cea mai normală şi cea mai pe faţă, am respectat tot ce a spus Înalta Curte.

PSD a pornit o campanie mizerabilă împotriva mea, mă acuză pe mine că am şase case... Aşa este, sunt trei case şi trei apartamente, le-am cumpărat cu soţia din banii noştri. Ceea ce nu spune Ponta este că are şapte case, din care doar trei sunt declarate. Ar fi şi asta o temă interesantă.

Am pornit de la un apartament de patru camere, l-am vândut, am cumpărat o casă. Nu cred că trebuie să intrăm în atâtea detalii, vânzarea apartamentului a acoperit bună parte din cât a costat casa. Diferenţa am acoperit-o din banii de meditaţii şi de aici a pornit o întreagă discuţie cum că aş fi cumpărat şase case din meditaţii. Apartamentul l-am cumpărat din rate plătite din salariu.

Pot să reafirm că toate au fost cumpărate din bani cinstiţi şi nu e nicio problemă aici.

Nu mă consider nici afacerist, nici extrem de inspirat, aşa s-au ivit lucrurile.

Toate casele mele, ca valoare, sunt cam cât apartamentul domnului Victor Ponta.

Sincer, aş fi vrut să nu existe subiectul traficului de copii, este o mizerie de nedescris şi sunt foarte dezamăgit de candidatul Victor Ponta care nu a fost suficient de bărbat  să îmi spună astfel de lucruri, ci şi-a trimis vorbitoarele. Este adevărat că am fost acuzat de trafic de copii, în condiţiile în care singura implicare pe care am avut-o a fost să îi ajutăm pe oameni să facă nişte traduceri de acte şi să-i ducem cu maşina dintr-un loc în altul. Afirmaţiile bunicii respective pot să le infirm fiindcă atunci când s-au făcut acele acte, bunica a renunţat să îşi vadă nepoţii.

Afirmând că eu aş fi vinovat, mi se pare de-a dreptul o minciună mare şi inutilă.

Pe de altă parte, este o jignire la adresa mea şi a familiei mele că se reiau aceste poveşti. Nici măcar aici nu au fost originale vorbitoarele domnului Ponta, au preluat întreaga minciună creată în 2000, când am candidat prima dată pentru o funcţie publică. Exact aceleaşi poveşti au fost reluate acum.

Iniţial, am crezut că este o eroare, după care am văzut că nici vorbă! Am crezut că se vor linişti, văzând că sunt nişte prostii. Mă simt jignit şi afectat de aceste poveşti care, în jurul unei chestiuni minore, au venit cu minciunile adunate din 2000 încoace.

Se vede că eroarea a fost de partea mea. Am considerat că alţi candidaţi vor să facă o campanie decentă. Mă gândesc să intentez proces. Pe mine mă revoltă şi cred că şi pe cei care ascultă aceste acuzaţii. 

Soţia mea mi-a adus foarte mult noroc în viaţă. Fiindcă a fost o poveste într-un moment dat, eu nu am avut şi nu mi-am dorit niciodată vreo altă cetăţenie decât cetăţenia română. Eu sunt cetăţean român din convingere.

Dacă lumea mă alege, întreaga Românie va fi România lucrului bine făcut, lucrurile vor funcţiona bine pentru toată lumea, indiferent că sunt români sau saşi!

Am auzit altă afirmaţie eronată a premierului şi îl acuz de dezinformare publică. A afirmat că aş fi spus că vreau să voteze ardelenii împotriva moldovenilor. Nu am afirmat niciodată aşa ceva. Dimpotrivă! Niciodată nu mi-a trecut prin cap să fac o deosebire pe provincii istorice. Toţi îmi sunt la fel de dragi şi această afirmaţie poate fi considerată fie o dezinformare, fie o minciună. E cazul să o retracteze. 

PSD a împrăştiat în toată ţara fluturaşi pe care scrie că eu vreau să fiu preşedinte ca să tai pensiile. E o mare prostie şi minciună. Preşedintele nu scade şi nu creşte pensiile. Nu am participat niciodată la asta. Eu şi partidul meu vrem să conducem ţara ca să ne meargă tuturor mai bine, nu mai prost. Mă voi implica să creştem pensiile şi salariile, dar pentru acest lucru e nevoie de un guvern cu care să lucrez. 

După ce domnul Ponta pierde alegerile, va pierde şi poziţia de prim-ministru, fiindcă partidul său îl va trimite acasă sau la raliuri, după caz.

Totuşi, este posibil ca o vreme să lucrez cu o majoritate PSD în Parlament, dar aceste majorităţi se pot schimba. Noi vom guverna sigur ţara din 2016, după alegerile parlamentare. Pe de altă parte, în 2015 este posibil să avem o schimbare de atitudine în anumite grupuri parlamentare şi să avem o majoritate care să schimbe Guvernul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite