Iohannis, prima dezamăgire. Cazul Dan Mihalache

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să ştiu cine eşti“ spune o veche zicală românească, de care noul preşedinte ales, Klaus Iohannis, ar trebui să ţină seama dacă doreşte cu adevărat să aducă normalitatea în viaţa publică.

Dacă în campania prezidenţială apariţia în apropierea lui a unor personaje mai puţin onorabile din PNL şi PDL avea un dram de logică, cea a luptei electorale, acum, după consumarea bătăliei, aceşti oameni trebuie ţinuţi cât mai departe de viitoarea structură a Administraţiei Prezidenţiale. Din păcate, au apărut, deja, primele semne de nedumerire în rândul susţinătorilor neînregimnetaţi politic ai lui Klaus Iohannis, care cred că „ROMÂNIA NORMALĂ“ propusă de preşedintele ales, înseamnă şi eliminarea din structurile de decizie a traseiştilor politici, a personajelor care şi-au schimbat, în timp, opţiunile ideologice în funcţie de interesele personale.

Cazul Dan Mihalache este unul extrem de edificator. Apariţia lui în echipa de consilieri ridică semne de întrebare asupra capacităţii viitorului şef al staului, Klaus Iohannis, de a se rupe de zonele gri ale politicii româneşti. De ce? Deoarece Dan Mihalache, la doar 43 de ani, are performanţe notabile în ceea ce priveşte traseismul politic şi ideologic. Să parcurgem CV-ul acestui personaj.

În 1994, la numai 23 de ani ajunge expert guvernamental şi se înregimentează în slujba Cabinetului Văcăroiu, susţinut la putere de o veritabilă coaliţie „democratică“ – Patrulaterul Roşu - format din PDSR-ul lui Ion Iliescu, PSM-ul lui Ilie Verdeţ şi Adrian Păunescu, PRM-ul lui Corneliu Vadim Tudor şi PUNR-ul lui Gheorghe Funar. În 1997 este nevoit să părăsească postul din structurile guvernamentale şi se alătură ApR, noua formaţiune politică ruptă din coasta PDSR, condusă de Teodor Meleşcanu, viitorul şef al SIE. Un partid struţo-cămilă de orientare social-liberală, care promova mitul ideologic „A treia cale“, adică nici cu stânga, nici cu dreapta, cu amândouă, dacă se poate. După alegerile din anul 2000 acest partid se pulverizează, iar oamenii care îl populau se împrăştie la PSD şi PNL.  

Tânărul politician Dan Mihalache aterizează la PSD, unde este cooptat în echipa de consilieri a premierului Adrian Năstase. Va fi coleg cu Victor Ponta, un alt protejat al lui Năstase, care va ajunge preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD, în timp ce Mihalache este ales secretar executival partidului. Apropierea de Adrian Năstase îi aduce şi un loc eligibil pe listele de deputaţi ai PSD. Pe CV-ul oficial postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, actualul liberal Dan Mihalache îşi trecea la loc de cinste faptul că era membru al Comitetului Internaţionalei Socialiste pentru spaţiul fostului CSI şi Caucaz. În 2008 candidează în Maramureş pentru un mandat de senator din partea PSD, însă pierde alegerile.

În vara lui 2009 Dan Mihalache îşi reevaluează credinţa în valorile social-democrate şi, lovit de o dragoste subită pentru liberalism, se înscrie în PNL. Devine şeful campaniei electorale a candidatului la Preşedinţie Crin Antonescu, iar din martie 2014 este secretar executiv al PNL pe probleme de strategie.

Un traseu politic „admirabil“ de la stânga la dreapta, un personaj care se înscrie perfect în clasa politică românească. Este domnule Klaus Iohannis, Dan Mihalache un exemplu al „ROMÂNIEI NORMALE“? Să sperăm că nu. Să sperăm ca „ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT“ va începe cu echipa dumneavoastră.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite