Iohannis, după ce a picat Guvernul de la Chişinău: Parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat după ce Guvernul Streleţ a fost răsturnat prin moţiune de cenzură. Şeful statului cere ca Republica Moldova să continue procesele de reformă şi să rămână în continuare conectată la Uniunea Europeană.

„Am luat notă de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european şi, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu. Este esenţial ca forţele politice să acţioneze cu maturitate şi responsabilitate, în conformitate cu aşteptările cetăţenilor, aşa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014“, ase arată în comunicatul publicat de Administraţia Prezidenţială. 

Preşedintel KIaus Iohannis le cere liderilor politici de la Chişinău să nu părăsească dumul european la care Republica Moldova s-a angajat. 

„Parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue. La fel, trebuie continuate eforturile de reformă, de consolidare a instituţiilor statului de drept, de soluţionare a problemelor socio-economice ale actualităţii. Din această perspectivă, este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil şi deplin angajat să acţioneze cu energie în toate aceste direcţii. România îşi reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens”, mai susţine preşedintele. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite