Iohannis intervine în scandalul Rovana Plumb. Dăncilă, chemată la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO presiency.ro
Klaus Iohannis. FOTO presiency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o cheamă pe Viorica Dăncilă miercuri la Palatul Cotroceni, pentru a discuta de propunerea României pentru funcţia de comisar european.

„În temeiul dispoziţiilor art. 80 şi ale art. 86 din Constituţie vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcţia de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă şi de importanţă deosebită pentru statul român. La această întâlnire puteţi fi însoţită de miniştrii de resort”, se arată în comunciatul Adminsitraţiei Prezidenţiale. 

Rovana Plumb a anunţat printr-un comunicat de presă că împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcţia de comisar european a fost stins. Rovana Plumb spune că i-a oferit creditorului două apartamente în România. 

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia JURI pentru funcţia de comisar european. De asemenea, Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcţia de comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, într-o scrisoare, Comisiei JURI că procedura pentru comisarul nominalizat Rovana Plumb este suspendată. El a mai cerut forului legislativ european să precizeze ce măsuri exacte recomandă în această etapă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite