Iohannis îl pune la colţ pe Ponta: Am discutat de mai multe ori cu premierul pe tema salarizării demnitarilor, la iniţiativa acestuia. Răspunsul lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a publicat vineri, pe contul său de Facebook, un text în care susţine că a discutat cu premierul pe tema salarizării demnitarilor, iar iniţiativa a aparţinut Guvernului. Premierul Victor Ponta a reacţionat şi el pe Facebook şi a spus că ultima sa discuţie cu preşedintele a avut loc la 5 iunie, când i s-a cerut demisia.

UPDATE ”O precizare utilă pentru opinia publică - ultima discuţie a mea cu domnul Iohannis a fost în ziua de 5 iunie, când mi-a cerut să demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodată despre niciun subiect!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook, la 10 minute după mesajul transmis, tot pe Facebook, de preşedintele Klaus Iohannis

„În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la iniţiativa acestuia. Subscriu ideii că remuneraţia demnitarilor trebuie să reflecte importanţa lor în stat şi că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonaţi. Aceasta este o chestiune de principiu. Înţeleg şi reacţia oamenilor care aşteaptă performanţă din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reaşezarea întregului sistem de salarizare. În rest, în ceea ce priveşte modalităţile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului şi Parlamentului. Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul îşi propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerenţă a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcţional“, a reacţionat Iohannis.

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la B1 Tv, că premierul interimar Gabriel Oprea şi preşedintele Klaus Iohannis ar fi convenit, în lipsa lui, să adopte ordonanţa privind creşterea salariilor pentru demnitari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite